Gitte Tinning Madsen blev ikke valgt til DGI’s hovedbestyrelse

Gitte Tinning Madsen stillede op til hovedbestyrelsen, men blev ikke valgt.

CV: Gitte Tinning Madsen

58 år og gift med Steen Tinning. Bor i Ballen i Svendborg Kommune og har tre voksne børn.

Har siden 2006 været formand for DGI Fyn og var inden da formand for DGI Svendborg fra 2001 til 2006.

Var hovedbestyrelsesmedlem i 2005 til 2007, hvor hun var med til at gennemføre en række strukturændringer.

Har siden 2016 været medlem af bestyrelsen for DGI Landsstævne i Svendborg – og var med til at lave landsstævne i Svendborg i 1994.

Er tidligere politisk ansvarlig for DGI Kano & Kajak og har været med i DGI’s tidligere foreningskulturudvalg.

Gitte sidder desuden i dag i bestyrelsen for TV2 Fyn.

Arbejder som studievejleder, praktikkoordinater og underviser i faget sundheds- og seksualundervisning på Den Frie Lærerskole i Ollerup, hvor hun har arbejdet siden 1996. Har en bachelor i idrætsvidenskab samt en master i vejledning fra DPU.

Atletik er den store yndlingsidræt, og Gitte har været atletiktræner i mange år. Derudover har hun tidligere dyrket en del springgymnastik, men i dag er det cykling, golf og yoga, som Gitte tyer til.

Hvorfor skal de delegerede vælge dig til DGI’s hovedbestyrelse? 

På grund af mit dybe kendskab til DGI og den klare retning for mit arbejde. Vi skal bruge tiden og pengene på samarbejdet med medlemsforeningerne i landsdelsforeningerne. Det kræver samarbejde mellem landsdelsforeningerne – og en hovedbestyrelse som er tydelig i sin ledelse. Jeg kan befordre begge dele.

Hvad er det vigtigste, du vil kæmpe for som medlem af hovedbestyrelsen?

At hovedbestyrelsen er tydelig i sit idrætspolitiske arbejde på landsplan og i sin ledelse af idrætterne i DGI. Hovedbestyrelsen skal lede på baggrund af de fælles strategiske prioriteringer – som gerne må være færre end seks. Hovedbestyrelsen skal lytte til og reagere på behovene i landsdelsforeningerne. Det betyder, at processer og projekter som for eksempel forpligtelsespapirer og modeller for fælles læring og for risikostyring skal sættes i gang, hvis landsdelsforeningerne har behov for dem.

Hvad ser du som de største udfordringer for idrætsforeningerne, og hvad kan DGI gøre for at hjælpe?

I DGI Fyn ser vi ikke os selv som hjælpere, men som samarbejdspartner for foreningerne. Vi lytter, stiller op og stiller forslag. Vi opbygger relationer med mening. De seneste år har det i høj grad handlet om udvikling af foreningsnetværk i lokalområderne. Netværk som både danner ramme om vidensdeling og læring i fællesskab, for eksempel om digitalisering, om fælles aktiviteter og om udvikling af den enkelte forening. Det er hjælp til selvhjælp for foreningerne.

Hvad betyder de 6 strategiske prioriteringer for DGI’s arbejde og DGI’s samfundsrolle?

DGI’s samfundsrolle er beskrevet i vores formålsparagraf: Vi vil styrke de frivillige foreninger, fremme foreningslivets folkeoplysende kvaliteter og engagere flest mulige i idræt og motion. Hvordan vi gør det, afhænger af det samfund, vi er en del af, og det er en god idé, at vi en gang om året aftaler nogle få strategiske prioriteringer, som vi alle sammen arbejder med. I 2023 handler det i høj grad om strategisk kommunesamarbejde, foreningsudvikling og børn og unges deltagelse i foreningslivet. De temaer vil helt sikkert også være der i 2024 og 2025.