To nye ansigter i DGI's hovedbestyrelse

Charlotte Bach Thomassen blev på DGI's årsmøde valgt som DGI’s nye næstformand, mens Andreas Tang-Brock er nyt hovedbestyrelsesmedlem.

De blev valgt på DGI's årsmøde 2017: Annette Vilhelmsen, Mogens Kirkeby, Charlotte Bach Thomassen (næstformand) og Andreas Tang-Brock. Foto: Jens Astrup

DGI tæller 1,5 mio. medlemmer i 6.300 foreninger. Og på DGI’s årsmøde den 4. november i DGI-byen i København, blev der valgt to nye ansigter til toppen af DGI: Charlotte Bach Thomassen fra København og Andreas Tang-Brock fra Ry.

Charlotte Bach Thomassen blev valgt som ny næstformand. Med den nye toppost skifter hun sit job som generalsekretær for Det Danske Spejderkorps ud med et gensyn med idrætten.

Om sin nye opgave siger hun:

”DGI er en spændende organisation i en stærk udvikling. Jeg mener, at foreningslivet er med til at danne vi-mennesker i netop den fase af livet, vi hver især står i lige nu. Og jeg vil gerne bidrage til, at civilsamfundet også i fremtiden spiller en markant rolle i det samfund, som vi gerne vil leve i.” 

Solid ledererfaring med i bagagen

Charlotte Bach Thomassen bor på Islands Brygge i København med sin mand og tre børn på 10,12 og 14 år. Hun er uddannet cand.scient.pol. ved Københavns Universitet i 2004, går til gymnastik, vinterbader og løber.

Hun har en solid ledererfaring med i bagagen, ikke bare fra Det Danske Spejderkorps, men også fra årene som ansat i DGI. I 2009-2013 var hun projektchef og souschef i DGI Storkøbenhavn, og før det var hun forenings- og organisationskonsulent samme sted.

Charlotte Bach Thomassen er desuden medlem af DGI-byens bestyrelse.

Som ny næstformand afløser Charlotte Bach Thomassen Birgitte Nielsen, som var næstformand i 10 år. 

Kampvalg til hovedbestyrelsen

Der var 4 kandidater til de 3 pladser i DGI's hovedbestyrelse. Stemmetallene viser, at opløbet var særdeles tæt:

Mogens Kirkeby: 224 stemmer

Annette Vilhelmsen: 217 stemmer

Andreas Tang-Brock: 208 stemmer

Christina Hedegård: 206 stemmer

Nyt medlem af hovedbestyrelsen

32-årige Andreas Tang-Brock blev valgt som nyt medlem af DGI’s hovedbestyrelse efter et kampvalg. Om sin motivation for at gå ind i DGI’s hovedbestyrelse siger Andreas Tang-Brock:

”DGI har et centralt ansvar for at sikre en aktiv og levende befolkning såvel som rammerne for at realisere det. Derfor skal DGI fortsat være førende, når vi udvikler organisationsformer med plads til nye bevægelsesfællesskaber. De rammer vil jeg være med til at skabe.”

En iværksætter der skaber bevægelse

Og han har i flere sammenhænge vist, at han er en iværksætter, der kan skabe rammer for idræt og bevægelse. For eksempel som stifter af og formand for foreningen Move, der arrangerer Move Copenhagen, Europas største bevægelsesfestival.

Andreas Tang-Brock bor i Ry med sin kone og to børn. Han er uddannet cand. scient i historie og idræt fra Aarhus Universitet, uddannet adfærdsdesigner og har en lederuddannelse fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Han har stiftet Danmarks første slackline-forening, været eventudvikler i DGI-huset i Aarhus, og i 2016-17 var han projektleder på finalestævnet ved Skole OL med 12.000 deltagere og 500 frivillige.

Han sidder desuden i repræsentantskabet for GAME Denmark og er konsulent på DGI’s vision for Gadeidræt og selvorganiserede idrætsmiljøer.

Genvalg til Annette Vilhelmsen og Mogens Kirkeby

Der var tæt opløb under valget til hovedbestyrelsen. Efter kampvalg blev Annette Vilhelmsen fra Kerteminde og Mogens Kirkeby fra Birkerød genvalgt til DGI’s hovedbestyrelse. 

Til gengæld var der ikke genvalg til Christina Hedegård fra Ringkøbing, der har siddet i DGI's hovedbestyrelse siden 2015. 

På årsmødet meddelte DGI’s formand Søren Møller, at han ikke genopstiller som formand, når han er på valg til DGI’s årsmøde i 2018.