Mogens Kirkeby: "Vi kan udvide landsdelenes indflydelse"

Balance er et nøgleord for Mogens Kirkeby. Bliver han DGI's næste formand skal der skabes bedre balance - både i samarbejdet mellem DGI Landsplan og landsdelene, og i samarbejdet med DIF.

Mogens Kirkeby har dyrket alle DGI's idrætter - bortset fra hundesport og esport. Han er blandt andet glad for cykling. Foto: Privatfoto

Spørger du Mogens Kirkeby, er DGI Danmarks største breddeidrætsorganisation. Det skal DGI også være, mener han, og derfor er det også en del af hans vision for organisationen. Hvis han bliver DGI's næste formand, skal DGI både være størst og stærkest, når det kommer til breddeidræt.

Mogens Kirkeby: Derfor skal jeg være din nye formand

De delegerede skal stemme på mig, fordi:

  • Jeg vil arbejde for, at det idrætspolitiske ”vi" og "os" bliver større
  • Jeg vil være åben og lydhør – og sikre en anstændig dialog, så vi kan komme frem til de rigtige løsninger
  • Min opgave er at være formand for hele DGI, men ikke for alt i DGI

Og for at udleve den vision, vil han skabe en bedre balance:

"I min optik går der for lang tid mellem, at det udførende led i DGI har demokratisk indflydelse. Så der er brug for en meget stærkere dialog mellem hovedbestyrelsen og landsledelsen", siger Mogens Kirkeby.

Større indflydelse til landsdelene

For at opnå den balance, vil Mogens Kirkeby først og fremmest have DGI's landsdele endnu mere på banen.

"Vi kan udvide landsdelenes indflydelse blandt andet med stærkere dialog - og der kan man gøre meget uden at formalisere det. Men i den anden ende af skalaen er der muligheden at formalisere indflydelsen. Og den yderste konsekvens kunne være, at landsdelsformændene udgjorde bestyrelsen i DGI".

Flere ressourcer til Bevæg dig for Livet

Samtidig vil Mogens Kirkeby satse endnu hårde på Bevæg dig for Livet. Der skal både sættes flere ressourcer og mere tid af til DGI's fælles vision med DIF, hvis det står til formandskandidaten.

"Der er meget stor vilje til at lykkes i begge organisationer, og det er det bedste udgangspunkt", siger Mogens Kirkeby og fortsætter:

"Jeg synes, vi skal putte flere ressourcer i samarbejdet, men der skal også være en balance i, hvor ressourcerne kommer fra."