Fire delegerede stemte hjemmefra

Fra de nedlukkede nordjyske kommuner og fra Sydslesvig var en håndfuld delegerede forhindret i at deltage i årsmødet. De stemte ved skærmen derhjemme.

Den elektroniske afstemning i salen var i år suppleret med mulighed for online afstemning hjemme for nogle få delegerede.

Delegerede fra de syv nordjyske kommuner og fra Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU) kunne på grund af corona-restriktionerne ikke møde op i SG-Huset i Svendborg, hvor DGI’s meget anderledes årsmøde foregik.

Der var tale om i alt fire stemmeberettigede, som måtte følge årsmødet fra to skærme derhjemme. På den ene skærm kunne de følge livestreaming fra SG-huset og via den anden skulle de afgive deres stemme.

En af dem var Peter Otto Yde Thomsen, formand for DGI Nordjylland og bosat i Vesthimmerlands Kommune. Han startede dagen med en solid gåtur, så han var klar til en eftermiddag ved skærmene.

”Det fungerede super godt,” fortæller Peter Otto Yde Thomsen, som efter 4½ time ved skærmen var lidt mør.

"Det kræver man holder koncentrationen, for man kan nemt komme til at gøre noget andet," siger formanden.

45 sekunders forsinkelse

Signalet derhjemme var 45 sekunder forsinket i forhold til virkeligheden i Svendborg, hvilket betød, at Charlotte Bach Thomassen ikke var færdig med sin kandidattale, da afstemningen hjemme hos Peter Otto Yde Thomsen gik i gang.

Det er en af den slags små justeringer, som skal klares, hvis DGI ved fremtidige årsmøder får brug for at stemme elektronisk. Og onlinemøder bliver muligt i force majeur-situationer, for med de vedtægtsændringer, der blev vedtaget på årsmødet, kan DGI fremover i særlige nødretssituationer afholde årsmødet digitalt.

Når det var muligt med online afstemning allerede i år, skyldes det, at nødretssiutationen gjaldt nordjyder og sydslesvigere og ikke hele DGI’s årsmøde.