Kulturminister: Foreninger kan være løsning på unges mistrivsel

Idrætsforeninger og DGI’s betydning for danskerne kan ikke overdrives, lød det fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen til DGI’s årsmøde.

Selvom vi alle helst ville have været foruden corona, har det kastet lys over en vigtig pointe. Vi har fået en stærk fornemmelse af, hvor vigtige de lokale idrætsforeninger med deres fysiske fællesskaber er for os alle sammen – hele livet. Det fremhæver kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

”Idrætsforeningerne skaber de frirum, hvor det ikke kun handler om at præstere og vinde, men hvor der er plads til alle på holdet. Det har vi brug for både på banen og uden for banen, hvor fællesskabet for alvor er i centrum,” siger kulturministeren.

Foreningerne har nøglen

Idrætsforeningerne og DGI er en del af løsningen på de kedelige tendenser, vi ser i samfundet i dag som eksempelvis ensomhed, mistrivsel og en perfekthedskultur. De værdier, der er i foreningslivet, er særligt vigtige for at modarbejde dem, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

”Det lille, nære fællesskab på bagsædet af bilen på vej til kamp gav mig noget særligt. Ganske som at gå på banen sammen og kæmpe som et hold. Og helt særligt var det bagefter at evaluere det i omklædningsrummet, hvor der var plads til alle og man ikke kunne være forkert. Her blev fællesskabet endnu dybere,” siger ministeren, og tilføjer:

”Det kan ikke overvurderes, hvad mængden af timer jeg har tilbragt i fællesskaber i omklædningsrum, har givet mig med: værdien om at der skal være plads til os alle sammen. At vi alle er noget værd og har noget at bidrage med uanset, hvordan vi ser ud, og hvad vi kommer med. At vi er gode nok,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.