Uhyggeligt tæt kampvalg til DGI’s hovedbestyrelse

Genvalg til to kendte mænd og en kvinde. Og så blev Nels Petersen genvalgt som DGI’s næstformand.

DGI's hovedbestyrelse 2021. Fra oven: Mogens Kirkeby, Lars Høgh, Charlotte Bach Thomassen, Ole Dreyer og Hanne Lene Haugaard. Nederst: Majken Nielsen, Nels Petersen, Pia Allerslev, Dan Skjerning.

Et mulehår afgjorde valget til DGI’s hovedbestyrelse på årsmødet '21. Alle fire bestyrelsesmedlemmer modtog trods en spændende duel genvalg. DGI’s Hovedbestyrelse består nu af fire kvinder og fem mænd.  

Stemmerne fordelte sig således:

  • Nels Petersen 175
  • Mogens Kirkeby 165
  • Majken Nielsen 129
  • Ole Dreyer 129
  • Rasmus Munch 126

Nels Petersen fortsætter som næstformand

Nels Petersen fra Hillerød blev genvalgt som DGI’s næstformand uden modkandidater. Han har siddet i DGI’s Hovedbestyrelse i syv år. Nels Petersen kan nu se frem til to år mere i den øverste ledelse af DGI og være med til at sætte retningen for de godt 6.600 idrætsforeninger og 1,5 mio. medlemmer. Han er frisk på meget mere idræt:

”Jeg har fortsat tiden, lysten og energien til det organisatoriske arbejde med idrætslivet. Vi har nogle fokusområder, som vi står midt i og som vi skal fastholde fokus på. Det gælder blandt andet samarbejdet i Bevæg dig for Livet og målet om at sikre børn og unges lige adgang til foreningsdeltagelse,” siger Nels Petersen.

68-årige Nels Petersen er tidligere medlem af chefredaktionen på Frederiksborg Amts Avis, kommunikationsdirektør hos Falck/Group4Falck og senere kommunikationsdirektør og executive vicepresident hos Nykredit. 

Mogens Kirkeby klar på 2 år mere

Mogens Kirkeby fra Birkerød har været medlem af DGI’s hovedbestyrelse i otte år. På weekendens årsmøde modtog han to år mere. Den 58-årige nordsjællænder lagde ikke skjul på, at DGI er noget helt særligt for ham:

”DGI er vanedannende for mig. Og det er det, fordi vi er så mange, som arbejder sammen om et fælles mål. Det vil jeg gerne bidrage til og også blande mig i. Det tager tid, det der med debat og diskussion og skal helst foregå i en ramme, hvor det ikke handler om at få ret, men om at træffe gode, fælles beslutninger,” sagde Mogens Kirkeby fra årsmødetalerstolen.  

Mogens Kirkeby er i høj grad i tæt kontakt med idrætten og foreningslivet: Han er aktiv på cykel og i løbeskoene ud over sine medlemskaber af både fodbold-, golf-, kajak- og vinterbadeklubber. Han arbejder desuden i sit civile liv med idræt som formand for den internationale breddeidrætsorganisation, ISCA.

Genvalg til Majken Nielsen

Sammenhængskraft og glæden ved bevægelse bliver også i de kommende år nøgleord for Majken Nielsen. Hun blev første gang valgt til DGI’s hovedbestyrelse i 2019 og har siden 2017 været næstformand i DGI Midt- og Vestsjælland. Efter kampvalg ved DGI’s årsmøde blev hun genvalgt til DGI’s hovedbestyrelse.

”Mit engagerement i DGI handler ganske enkelt om, at jeg elsker idræt og trives bedst i fællesskaber. Jeg har taget en rejse fra formand i en idrætsforening til medlem af en landsdelsbestyrelse og ind i hovedbestyrelsen. Min forståelse for, hvordan DGI hænger sammen, vil jeg fortsat bruge på, at vi får skabt endnu bedre sammenhængskraft fra landsorganisationen til landsdelene, så de får de bedst mulige vilkår for at servicere foreningerne,” siger Majken Nielsen.

Majken Nielsen er uddannet cand.merc. og arbejder i sit civile liv som chefkonsulent i DJØF blandt andet med forretningsudvikling, brug af medlemsdata, primært til marketing, samt budgetstyring.

Genvalg til Ole Dreyer

55-årige Ole Dreyer fra Rønne er klar til to år mere i spidsen for dansk idræt. Siden 2012 har han været formand for DGI Bornholm, og det fortsætter han med, sideløbende med at han fortsat varetager posten som hovedbestyrelsesmedlem i DGI.

For Ole Dreyer er det vigtigt, at idrætsforeningerne kan rumme alle børn og unge – også dem, der savner fællesskab, men måske ikke er så vilde med idræt. Alle fortjener at være en del af et aktivt fællesskab med andre:

”Foreningerne skal have tilbud til alle slags børn og unge. Fællesskabet er helt centralt, fordi det får flere børn ind i idrætten. Det skal gerne føre sundhed, glæde og kammeratskab med sig,” siger Ole Dreyer.

Rasmus Munch valgt til suppleant

Den 42-årige silkeborgenser blev ikke valgt til hovedbestyrelse. Til gengæld gav en enig sal ham et år mere som suppleant.