Mød DGI's nye hovedbestyrelse

Lars Møller, Laura Vilsbæk og Christian Bigom er nye i DGI's hovedbestyrelse.

Fire kvinder og fem mænd er nu med i DGI's hovedbestyrelse. Foto: Jens Astrup

Efter kampvalget til DGI’s årsmøde er tre nye ansigter nu klar til en plads til DGI’s hovedbestyrelse, nemlig Lars Møller, Laura Vilsbæk og Christians Bigom, mens der var genvalg til Ole Dreyer.  

DGI’s hovedbestyrelse består nu af fire kvinder og fem mænd.

Da stemmerne efter hovedbestyrelsesvalget blev vist på skærmen 4. november, fordelte de sig således:

  • Lars Møller 178 stemmer
  • Ole Dreyer 155 stemmer
  • Laura Vilsbæk 141 stemmer
  • Christian Bigom 128 stemmer
  • Freddy Hejgaard 97 stemmer
  • Preben Duus Hermansen 97 stemmer

Læs portrættet af DGI’s nye næstformand Mogens Kirkeby

Lars Møller er ny i DGI’s hovedbestyrelse

Lars Møller fra Vinge ved Frederikssund blev valgt som nyt medlem af DGI’s hovedbestyrelse. Han er også formand for DGI Fodbold og selvstændig virksomhedskonsulent.

Han var 14 år, da han blev træner i den lokale idrætsforening. I 10 år har han været formand for DGI Fodbold, som de sidste to år har været DGI’s største idræt målt på medlemstal.

”For dem, der ikke er bekendt med DGI, kan organisationen virke kompleks. Min erfaring gør, at jeg er klar til at være en arbejdende del af hovedbestyrelsen fra første dag efter valget,” siger Lars Møller.

Han vil arbejde for et stærkt DGI med sammenhængskraft og foreningerne i centrum.

”Vi skal have et stærkt samarbejde mellem landsdelsforeningerne og landsorganisationen, så vi altid er klar til at bistå foreningerne med de rette kompetencer. Vi skal altid være klar til understøtte foreningerne ved at lytte til og forudse, hvad deres behov er og bliver,” siger Lars Møller.

Ole Dreyer er klar til to år mere

Årsmødet bød på genvalg til Ole Dreyer, der har siddet i DGI’s hovedbestyrelse siden 2019.

”Det betyder meget for mig at blive genvalgt. Det er spændende at have indflydelse på de store, vigtige dagsordener i DGI. Foreningerne skal mere frem i lyset, og der skal være tilbud, som hver en dansker kan se sig selv i. Jeg ser især også frem til at arbejde mere med kommunestrategi og få et samarbejde op at køre med alle Danmarks kommuner,” siger Ole Dreyer.

Siden 2012 har Ole Dreyer været formand for DGI Bornholm. Han har boet på Bornholm de seneste 27 år, hvor han arbejder aktivt på at styrke idrætsforeningerne gennem flere forskellige bestyrelsesposter.

Laura Vilsbæk er klar til DGI’s hovedbestyrelse

46-årige Laura Vilsbæk fra Skanderborg brænder for bestyrelsesarbejde. Udover at arbejde med bestyrelsesdiversitet i sin egen virksomhed nyibestyrelsen.dk er Laura Vilsbæk med valget til DGI’s hovedbestyrelse nu medlem af ikke mindre end ni bestyrelser.

”Jeg er virkelig glad for at blive valgt, fordi idrætsforeningerne er en sag, jeg er dybt optaget af og har arbejdet med i mange år. Nu håber og tror jeg på, at jeg kan være en del af en endnu større samfundsopgave, og jeg glæder mig meget til at arbejde med, hvordan vi kan skabe fremtidens fællesskaber, blandt andet ved i endnu større grad at involvere unge,” siger Laura Vilsbæk.

Det vigtigste, Laura Vilsbæk vil kæmpe for i DGI’s hovedbestyrelse, er at sætte de unge på dagsordenen og få dem ind i idrætsforeningernes bestyrelser. Laura Vilsbæk har hele sit liv haft foreningsidræt under huden: som barn og ung spillede hun håndbold, men nu er det i stedet de to sønner på 14 og 17 år, der løber rundt på håndboldbanen.

Christian Bigom indtræder i DGI’s hovedbestyrelse 1. januar

36-årige Christian Bigom er klar til to år i DGI’s hovedbestyrelse, som han indtræder i 1/1 2024 (formanden for DGI Skydning har pladsen indtil). Christian Bigom er også forperson i Pan Idræt, og han vil fokusere på at skabe et mangfoldigt idrætsmiljø og inkluderende fællesskaber, for det var i det imødekommende fællesskab, at hans idrætspolitiske interesse startede.

”Da jeg i 2007 blev en del af Pan Idræt, genopdagede jeg min glæde for svømning og havde en fantastisk oplevelse af at være velkommen i fællesskabet. Det har tændt en ild i mig, fordi jeg ønsker, at flere skal få den oplevelse, jeg selv fik som voksen,” siger Christian Bigom.

Christian Bigom er direktør i firmaet Way2Pay, der leverer betalingsløsninger til restaurationsbranchen. Derudover er han suppleant i DGI Storkøbenhavns bestyrelse, er en del af #Gamechanger om inkluderende idrætsmiljøer, og han har været projektejer bl.a. ved Copenhagen 2021 - WorldPride & EuroGames.

Freddy Hejgaard og Preben Duus Hermansen blev ikke valgt

Der var ikke valg til Freddy Hejgaard, der stillede op både som næstformand og til hovedbestyrelsen.

Heller ikke Preben Duus Hermansen blev valgt. Han har været med i DGI's hovedbestyrelse, siden han i maj 2023 blev formand i DGI Skydning.