Lars Møller blev valgt til DGI's hovedbestyrelse
Han brænder for idrætterne, foreningerne, DGI og vores værdier. Nu stiller Lars Møller op til DGI's hovedbestyrelse.
Hvorfor skal de delegerede vælge dig til DGI’s hovedbestyrelse?
Vælger I mig, får I et hovedbestyrelsesmedlem, der gerne går en ekstra omgang på en beslutning for at sikre, at den rammer rigtigt, når vi træffer beslutninger i fællesskabet DGI. Samtidig vælger I en loyal medspiller, der værner om de fælles beslutninger, og som lever op til DGI's brandværdier; samfundssind, gejst, styrke og målrettethed.
Jeg brænder for idrætterne, foreningerne, DGI og vores værdier. Med mine stærke samarbejdsevner, strategiske kompetencer og konstruktive tilgang, som jeg blandt andet har tilegnet mig som selvstændig virksomhedsrådgiver, er jeg vant til at rådgive og hjælpe med at sætte retning. Den kompetence vil jeg bruge til at styrke vores stærke fællesskab.
Idrætspolitisk ledelse i DGI er spændende, men også udfordrende. For dem, der ikke er bekendt med organisationen, kan den virke kompleks. Jeg har dyb indsigt i og stærk forståelse for DGI´s struktur. Det har jeg opnået gennem 10 års kontinuerligt arbejde med strategi og udvikling som idrætspolitisk formand for DGI Fodbold, en af DGI´s største idrætter.
Derigennem har jeg også været medlem af DGI’s landsledelse og landsdelsbestyrelse i 4 år.
Tilsammen giver det en erfaring, som gør mig klar til at være en arbejdende del af hovedbestyrelsen fra første dag efter valget.
Hvad er det vigtigste, du vil kæmpe for som medlem af hovedbestyrelsen?
Jeg vil kæmpe for et stærkt DGI med sammenhængskraft og foreningerne i centrum. Et DGI, hvor vi fra landsorganisationen, landsdelsforeningerne og idrætsledelserne lytter til foreningernes behov, og i fællesskab skaber de rette rammer for foreningerne, med de lokale tilpasninger der skal til.
Vi skal have et stærkt samarbejde mellem landsdelsforeningerne og landsorganisationen, så vi altid er klar til at bistå foreningerne med de rette kompetencer. Vi skal altid være klar til understøtte foreningerne ved at lytte til og forudse, hvad deres behov er og bliver.
Vi skal huske, at der er forskel på foreningernes lokale forhold, og der skal være plads til lokale tilpasninger. De lokale forskelle er samtidig én af vores styrker.
I hovedbestyrelsen skal vi lytte, sparre og hele tiden arbejde på at være den stærkest mulige samarbejdspartner for landsdelsforeningerne og dermed de lokale foreninger. For det er landsdelsforeningerne, der dagligt møder vores flere end 6.600 foreninger og mere end 100.000 frivillige ildsjæle.
Jeg vil også kæmpe for at udvikle DGI som arbejdsplads. Vi skal udvikle og anerkende vores medarbejdere, så DGI tiltrækker de bedste, og bliver et sted, hvor alle har lyst til at arbejde.
Hvad er det bedste, du har oplevet med idrætsforeninger det seneste år, og hvordan kan DGI bruge det i fremtiden?
Jeg har gode oplevelser hver eneste uge, på banerne og i hallerne.
En af de bedste nylige oplevelser var, da jeg i juryarbejdet til årets træner i DGI 2023, læste om to fodboldhold, der normalt spillede mod hinanden.
Begge hold var udfordret på at have spillere nok. Trænerne fra de to hold talte sammen og valgte, efter samråd med spillere og forældre, at slå de to hold sammen. Skabelsen af det nye fælles hold, har betydet en glad trup, med fokus på glæde, læring, sammenhold og tiltrækning af flere spillere.
Efterfølgende har jeg været ude og opleve det sammenbragte hold, og jeg mødte en fantastisk stemning, med en glæde for både spil og samvær.
Historien er et vidnesbyrd om, at vi I DGI skal støtte foreningerne i at tilpasse sig skiftende forhold, og at vi skal videregive de mange gode historier, der findes i foreningslivet.
I Politisk Forum er der opbakning til en fælles ambition om, at DGI skal runde 2 mio. medlemmer. Hvorfor er det vigtigt?
Målet om 2 millioner medlemmer afspejler DGI’s ønske om at være med til at løse en af tidens store udfordringer: fysisk og mental sundhed.
Vi vil engagere så mange danskere som muligt i idræt, bevægelse og foreninger, fordi vi ved, at der er en tæt forbindelse mellem en sund sjæl og en sund krop – og at fællesskaber øger livskvaliteten.
Det er en ambitiøst og vigtig beslutning DGI har taget, synes jeg. Visionen er, at vi ved at være en værdifuld samarbejdspartner for vores foreninger kan øge antallet af aktive, medlemmer og frivillige. Og dermed styrke foreningernes position i samfundet.
Til DGI’s årsmøde er der i år særligt fokus på unge. Bl.a. kommer unge med forslag til, hvordan man konkret kan arbejde med børn og unge i foreningerne. Hvordan kan DGI og idrætsforeningerne blive bedre til at give unge ansvar?
Vi skal turde at give ansvaret videre, så vi kan skabe et endnu mere engagerende og inkluderende miljø for unge. Det har vi behov for.
Vi skal invitere de unge ind på deres præmisser. Vi skal lytte til dem og være oprigtigt interesseret. De unge skal kunne se sig selv i foreningsarbejdet. De skal have et reelt ansvar, ikke kun på papiret, som løfter dem som ansvarsfulde ledere. Vi skal vise tillid. Og med ansvar mener jeg også, at de skal have magt.
Det betyder bl.a., at vi skal holde op med at se unge som et begreb. Unge er lige så forskellige på alder, modenhed, kompetencer og baggrund som alle andre.
Vi skal turde give ansvar til de unge, som er medlemmer i en forening i dag.
Vi skal også række ud efter unge, der ikke er en del af et fællesskab. Unge, som har svært ved at komme i gang med livet. Unge, som ikke er vant til foreninger. Unge, som ikke står registreret i vores system. De unge, hvor forbindelsen mellem den sunde krop og den sunde sjæl er under pres.
Jeg slutter med et citat fra den 22-årige formand Trine Knudsen i Fjeldsted Harndrup Skytteforening:
”Jeg tror på, at vi kan få flere unge med som frivillige, hvis vi tilbyder mere ansvar. Når man har ansvaret, får man også mere lyst til at lægge flere timer i det.”
(Kilde: Udspil nr. 5, 2023)
CV - Lars Møller:
- Lars Møller er 50 år og bor i Vinge med hustru Anne Sofie Uhrskov, som er byrådsmedlem og ungdomsformand i den lokale fodboldklub på 16. år. Deres tre voksne børn er flyttet hjemmefra.
- 15 års erfaring som selvstændig virksomhedsrådgiver for kommunale og private kunder. Hjælper i strategiske og taktiske faser, samt med at skabe samarbejdsmiljøer, hvor god og konstruktiv stemning skaber bedre produktivitet på tværs af afdelinger og kolleger.
- Dyrkede håndbold, bordtennis og særligt fodbold som ung. En overrevet akillessene til DGI’s landsmesterskaber i fodbold bragte ham dernæst ud på adskillige Caminoruter i Spanien.
Bl.a.: Camino de Santiago del Norte (830 km), Camino Primitivo (325 km) og Camino Portugués (260 km). - Nyder som hyppig gæst i haller og på stadions at mærke stemningen og fællesskabet.
- På 10. år formand for DGI Fodbold og medlem af landsledelsen.
- I landsdelsbestyrelsen i Nordsjælland i 4 år.
- Formand for fodbold i DGI Nordsjælland 2013-2017
- Blev træner som 14-årig og har siden da bidraget som træner og bestyrelsesmedlem i lokale foreninger. Heriblandt som formand for Idrætsrådet i Frederikssund kommune i 5 år og formand for den lokale kulturforening.
- Fodboldtræner for et børnehold i Slangerup.
- Tidl. sportschef i kvindeligaen i fodbold for B.93
- Har arrangeret koncerter, foredrag og events til fordel for foreningslivet i lokalområder. Herunder et pinsestævne i fodbold, som tiltrækker mere end 3.000 børn og unge.
- Tidl. exit-konsulent i det københavnske bandemiljø og SSP-konsulent for udsatte piger
- Siden 1998 fast deltager til DGI Landsstævne.