15.000 børn og unge bruger sommeren på bevægelse

Fjerbolde, springtrampoliner og svømning i det åbne hav lokker børn og unge til DGI’s mere end 400 forskellige sommerskoler og -lejre i hele landet.

Fodbold tiltrækker igen i år flest børn og unge. Denne sommer er der 8.727 fodboldskoledeltagere. Foto: Bo Nymann (arkivfoto)

Nye venskaber, sjove lege, bevægelse i al slags vejr og frivillige ildsjæle.

Det er opskriften på DGI’s mange sommerskoler og lejre. Igen i år tilbyder DGI over 400 forskellige sommerskoler i hele landet.

Det er der foreløbig 14.741 børn og unge under 18 år, der benytter sig af.

Esport går frem

Der er generel stigende interesse for esport blandt børn og unge, og det viser sig også tydeligt i antallet af camps denne sommer.

Sidste år var der kun en enkelt esport camp, men i år er der hele fire esport camps med i alt 81 tilmeldte. På en esport camp er omdrejningspunktet gaming, men programmet indeholder også fysiske udfor­dringer, foredrag og sociale aktiviteter.

Campen samler de unge i et fællesskab, hvor de spiller sammen og mod hinanden, knytter nye kammeratskaber og deltager i sjove aktiviteter, i stedet for at sidde alene hjemme på hvert sit værelse i ferien.

DGI Esport Camps henvender sig generelt til børn og unge i alderen 10-18 år og strækker sig typisk over tre til fem dage.

De kreative og de klassiske

Capoeria, friluftsliv og parkour er blot et udpluk af de mange kreative skoler og lejre, der tilbydes i år. De akkompagneres blandt andet af de mere klassiske idrætsgrene som badminton, basket, gymnastisk, svømning og fodbold.

”Det er super dejligt, at så mange børn og deres forældre vælger, at ungerne skal have en aktiv uge i sommerferien, hvor de enten dyrker en idræt, som de elsker, eller prøver nye idrætter, leger og bevæger sig. Alle får helt sikkert nye venner og gode oplevelser med instruktører, der brænder for at gøre ugen til noget helt særligt,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Fodbold er altid et hit

Igen i år tiltrækker fodboldskolerne flest børn.

8.727 børn og unge deltager på en DGI fodboldskole, og Allerød Fodboldskole med 236 deltagere er den skole med flest tilmeldte.

Af særlige skoler kan nævnes Slangerup Handicap Fodboldskole og Hareskov Fodboldskole kun for piger. Der tilbydes i år også rene pigeskoler inden for basket og gymnastik.