150.000 gymnaster skal på gulvet til DGI Gymnastiks forårsopvisninger

Det spirende forår varsler højsæson for gymnastikopvisninger, og DGI byder velkommen til mere end 100 opvisningsdage i hele landet.

150.000 gymnaster skal på gulvet til DGI's forårsopvisninger. Foto: Anders Riishede

Læg mærke til, at mange opvisninger er aflyst på baggrund af den nuværende situation med corona-virus.

Læs mere

Flere end 150.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold sørger for, at der bliver fyldte haller til DGI’s forårsopvisninger i hele landet fra slutningen af februar og frem til april.

I alt forventes 150.000 gymnaster på gulvet til de mere end 100 opvisningsdage til DGI’s forårsopvisninger.

Formand for DGI Gymnastik, Hanne Lene Haugaard, ser frem til de mange opvisninger:

”Forårsopvisningerne er både et højdepunkt og et skønt punktum for gymnastiksæsonen. Her får vi mulighed for at vise de mange måneders hårde og sjove arbejde frem. Det er noget gymnasterne virkelig ser frem til,” siger Hanne Lene Haugaard.

140.000 publikummer

Der forventes i omegnen af 140.000 publikummer til de mere end 100 opvisningsdage landet over – og de mange publikummer kan godt skrue forventningerne i vejret:

”Heldigvis er det næsten lige så skønt at se på glade gymnaster som det er at dyrke gymnastik selv, så de mange publikummer kan godt begynde at glæde sig. Vi er glade for, at så mange vil dele opvisningsdagene og glæden ved gymnastikken med os,” siger Hanne Lene Haugaard.

Gymnastikken rummer alle

Forårsopvisningerne er et godt eksempel på, hvor bredt gymnastikken favner.

Til opvisningerne kan publikum opleve alt fra de mindste børnehold, der slår kolbøtter og laver sanglege med forældrene i hånden, over REP-holdenes flotte serier og spring til motionsherrer og –damer.

Alle bidrager de til, at opvisningerne og gymnastikken giver plads til alle aldre og niveauer.

”At give opvisning er noget helt særligt for en gymnast. Uanset alder og niveau. Til opvisningerne mødes børn og ældre, unge og voksne, øvede og begyndere. Men fælles for dem alle er, at de mærker det samme sug i maven inden de skal på gulvet,” siger Hanne Lene Haugaard.