Tag en svingom i køkkenet. For Alt tæller

Det er i det små, at det store skal findes. For til sidst kan lidt blive til meget. Det er tankerne bag ny kampagne, der skal få endnu flere danskere i bevægelse.

En gåtur med hunden. At luge ukrudt i haven. En tur op ad trapperne.

Alle scener fra en helt normal hverdag - men faktisk også eksempler på, hvordan der er masser af bevægelse i de ting som vi gør på daglig basis.

Med kampagnen Alt tæller, sætter DGI, i regi af Bevæg dig for Livet, fokus på, hvordan vi får mere bevægelse ind i hverdagen, uden at det kræver masser af tid.

Lidt har nemlig også ret, og det handler om at udnytte de små pauser i hverdagen og vælge mere motion til

”Det er ikke kun når vi går til fodbold, løber en tur eller spiller tennis, at vi får os rørt. Der er masser af bevægelse gemt i hverdagen og med lidt mere bevidsthed om det, så er det faktisk muligt at snyde lidt mere bevægelse ind i selv den travleste hverdag. For selv om det i det store billede kan virke som en lille ting at huske at tage trappen eller at gå en tur med støvsugeren, så betyder det noget,” siger formand i DGI, Charlotte Bach Thomassen.

Række længere ud

Visionen i Bevæg dig for livet er, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. 75 procent af befolkningen skal dyrke motion - og derfor skal der også rækkes længere ud end til de næsten idrætsaktive:  

”Hvis vi skal nå de ambitiøse målsætninger, der er sat op i regi af Bevæg dig for Livet, så skal vi have mange flere med end dem, der bare midlertidigt er væk fra idrætten eller som måske kun mangler det sidste skub. Så skal vi også have fat i dem, hvor barriererne for at få mere bevægelse i hverdagen er højere,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Tag en svingom

Mange finder måske aldrig ind i foreningernes fællesskaber - men det skal heller ikke nødvendigvis være målsætningen for alle. Med kampagnen er det håbet, at flere bliver inspireret til at gøre en lille, ekstra indsats i hverdagen.

”Det kan godt være, at der er lang vej til at kunne løbe et halvmarathon. Men det er heller ikke alle, der skal det. Måske skal målet bare være at gå lidt flere ture med hunden og cykle ned til købmanden,” siger Charlotte Bach Thomassen og slutter med en opfordring:

”Leg en omgang tagfat i haven med børnene, tag en ekstra svingom med konen i køkkenet eller hiv lidt ekstra ukrudt op i haven. Alt tæller.”