DGI ærgerlige over høje bankgebyrer

Debatten om høje gebyrer for en foreningskonto ruller igen. Også DGI oplever, at høje bankgebyrer bremser nye og mindre foreningers udvikling.

Det kan være svært at starte en forening, hvis en stor del af indtægterne ædes op af bankgebyrer.

En foreningskonto er ikke bare rar at have. For en NEM-konto og et CVR-nummer er faktisk et krav for at kunne modtage kommunale tilskud til idrætsforeningen. Uden konto intet tilskud.

Læs også: Bankgebyrer presser små foreninger

Gebyrer er stopklods

Derfor kan bankgebyrer på, i nogle tilfælde, flere tusinde kroner alene for oprettelse af en NEM-konto, ikke bare være en dyr fornøjelse. Det risikerer at være en decideret stopklods i dannelsen af nye foreninger eller i nye foreningers udvikling. 

Debatten om høje gebyrer for en foreningskonto er ikke ny.

Sidste år satte DGI senest fokus på den udfordring, der lokalt handler om, at helt små foreninger tvinges til at bruge en uforholdsmæssig stor andel af deres midler til gebyrer.

Problemet består

Men problemet består og helt aktuelt får DGI flere henvendelser fra frustrerede idrætsforeninger. Det forklarer DGI's formand Charlotte Bach Thomassen til netmediet Altinget.

”Det er et generelt problem og en generel frustration hos vores frivillige. Det er en forholdsvis stor udfordring at betale de ret store beløb, særligt for de mindste foreninger og nyoprettede foreninger,” siger Charlotte Bach Thomassen til Altinget.

”De har svært ved at se proportionerne, især i de små foreninger og de nystartede, som endnu ikke har den kapital, der skal til,” siger hun.

Politisk opmærksomhed

Der er brug for landsdækkende politisk opmærksomhed, mener DGI og sender i den forbindelse også roser videre til blandt andre Civilsamfundets videnscenter, Center for Frivilligt Socialt Arbejde og Frivilligrådet for deres fokus.

Konkret er der lavet en portal for prissammenligning.