Gi' os lyset tilbage er nr. 3 på danskernes Top 50

Efterskolernes landsstævnesang ”Gi’ os lyset tilbage” fra 2009 i Holbæk blev stemt ind på en flot 3. plads, da danskerne kårede tidens 50 bedste danske sange

Rasmus Skov Borring er komponisten bag melodien til Landsstævnet i 2009, "Gi' os lyset tilbage". Foto: Steen Bille

Ved DGI’s landsstævne i Holbæk i sommeren 2009 sang deltagerne så meget med på efterskoleholdets landsstævnesang ”Gi’ os lyset tilbage,” at den blev mere kendt end den officielle landssstævnesang. 

Giv os lyset tilbage kan få hårene til at rejse sig på armene af mig, fordi teksten er så smuk og vedkommende og melodien er helt fantastisk.

Kristine Møller-Nielsen

Da DR ved en udsolgt koncert i Koncerthuset den 20. maj 2015 afslørede de ti bedste danske sange, havde danskerne stemt "Gi' os lyset tilbage" ind på en fornem tredjeplads kun overgået af H.C. Andersens ”I Danmark er jeg født” og Thøger Larsens ”Danmark nu blunder den lyse nat.”

Hårrejsende sang

P2’s lyttere har - blandt flere tusinde forslag - stemt de bedste danske sange ind på en Klassisk Top 50. I motivationen for ”Gi’ os lyset tilbage,” skriver Kristine Møller Nielsen, at sangen ”kan få hårene til at rejse sig på armene af mig, fordi teksten er så smuk og vedkommende og melodien er helt fantastisk.”

Både lys og linedanser

Hitlisten tæller både kendte, klassiske sange og nye kompositioner, som ”’Gi' os lyset tilbage,” der har tekst af Per Krøis Kjærsgaard og musik af Rasmus Skov Borring. Og tekstforfatter Per Krøis Kjærsgaard kan bryste sig af at have to sange med i top 10. Hans hit nummer to er ”Kære linedanser,” der blev placeret som nr. 5.

Tyvstart med Rasmus Skov Borring

Den 20. juni bliver det muligt at høre Rasmus Skov Borring – og måske også "Gi' os lyset tilbage" – live. Det sker i Aalborg, når DGI tager forskud på Landsstævne 2017 med ”Aalborg Tyvstart 2017.”

Arrangementet er et miks af opvisning, workshops, kampe, streetaktiviteter og altså også fællessang med Rasmus Skov Borring. Det er kl. 14 i Slotsparken.