Hjælper børn, unge og voksne til bedre liv: Thaibokser er Årets træner i DGI 2020

Zeshan Yusaf får det bedste frem i medlemmerne uanset baggrund og psykiske udfordringer både i og uden for bokseringen i foreningen Fightworld i Valby. Nu er han kåret som Årets træner i DGI.

Zeshan Yusaf blev overrasket af DGI's jury midt under træningen. Her ses han med nogle af sine thaiboksere.

Zeshan Yusaf hjælper børn, unge og voksne i foreningen Fightworld i Valby til et godt liv. Han er en træner helt udover det sædvanlige, der med sin unikke personlighed også har hjulpet flere med psykiske udfordringer og diagnoser. Derfor har DGI kåret ham som Årets træner 2020.

I Fightworld skaber Zeshan Yusaf et sundt fællesskab med plads til alle, hvor han formår at få folk til at vokse, så de træffer bedre og sundere beslutninger for dem selv. Det gør han med gode værdier om et positivt menneskesyn, humor, disciplin, hårdt arbejde og troen på aldrig at give op.

Foreningens medlemmer betyder så meget for den 36-årige thaibokser, at han også gerne stiller op til skole-hjem-samtaler, hvis der er behov for det. Han er på alle måder en rollemodel, og det sendte ham til tops blandt de 100 kandidater, der i år kæmpede om titlen som Årets træner.

Han er foreningens driver og tovholder, og med sit engagement og sin dedikation er han en kæmpe rollemodel for de børn og unge, der kommer der.

Hanne Lene Haugaard fra Årets træner-juryen om Zeshan Yusaf

Blev overrasket under træning

DGI overraskede Zeshan Yusaf med titlen som Årets træner midt under træningen fredag eftermiddag, hvor han fik overrakt diplom og blomster og blev hyldet af sine medlemmer. Med titlen følger også en check på 50.000 kroner.

Det var en overvældet thaibokser, som takkede sine medlemmer.

Det er megastort og en superfed anerkendelse. Adrenalinen kører mere nu, hvor jeg står med diplomet i hånden, end når jeg træner. Vi siger, at Fightworld er mere end en klub, og det har vi bevist igen med denne pris,” sagde Zeshan Yusaf, da han modtog prisen.

Hanne Lene Hauggaard fra DGI’s hovedbestyrelse overrakte prisen til Zeshan Yusaf, som har gjort stort indtryk på Årets træner-juryen.

”Zeshan Yusaf var den træner, der stak ud og rørte os lidt mere end alle de andre. En ildsjæl med hjertet på rette sted, der giver langt mere end blot den ugentlige træning. Han er foreningens driver og tovholder, og med sit engagement og sin dedikation er han en kæmpe rollemodel for de børn og unge, der kommer der,” siger hun.

Interview med Årets træner 2020

Hjælper unge til bedre liv

Liv Østergaard står bag nomineringen af Zeshan Yusaf og er selv instruktør i Fightworld. I nomineringen beskriver hun blandt andet, hvordan han støtter og anerkender hvert enkelt medlem, og hvordan han har hjulpet flere med psykiske udfordringer og diagnoser til bedre liv.

Han ydede også en kæmpe indsats under coronanedlukningen, hvor han holdt medlemmerne i gang med hjemmetræningsprogrammer, challenges og konkurrencer. Og så renoverede han også lige Fightworlds lokaler, så medlemmerne havde noget at glæde sig til, når de kom tilbage.

Liv Østergaard beskriver Zeshan Yusaf som en træner, der ser et større potentiale i alle andre, end man selv kan se.

”Han flytter de her unge mennesker fra at have alle mulige forskellige problemer til at tro på dem selv. De tror, at de skal være på en bestemt måde, men Zeshan får dem til at indse, at de også selv har noget at byde på. Når de opdager det, opfører de sig simpelthen anderledes og træffer bedre valg,” siger Liv Østergaard.

”Det betyder alt, at vi har Zeshan som instruktør. Uden ham hang Fightworld ikke sammen.”

Hyldes på årsmøde

Zeshan Yusaf kan nu se frem til at blive hyldet på DGI’s årsmøde den 14. november. Her vil hun også få overrakt en check på 50.000 kroner til Fightworld, der kan bruges til en oplevelse i et af DGI’s centre eller til nyt udstyr til foreningen.

I år var 18. gang, at DGI uddelte prisen som Årets træner/trænerteam. Prisen har til formål at hylde og sætte fokus på de mange vigtige frivillige trænere i foreningsdanmark, der hver dag spreder glæder og gør en kæmpe forskel for rigtig mange børn, unge og voksne.

Sidste år løb linedanceren Birgitte Kyhn Nielsen fra Dance In Line – Newline i Nykøbing Falster med titlen.