Idrætten får sin egen scene på Folkemødet

DGI vil - sammen med en lang række af Danmarks største idrætsorganisationer - skabe Folkemødets mest levende område, 'Idrættens Scene.'

Der bliver masser af aktivitet på og omkring Idrættens Scene på årets Folkemøde på Bornholm. Foto: Bent Nielsen

Folkemødet får en helt ny scene, der i bogstavelig forstand vil bevæge både deltagere og publikum. Det sker, når Idrættens Scene den 13. juni i år for første gang åbner på Folkemødet i Allinge med ambitionen om at blive Folkemødets mest levende scene.

Parterne i projektet tæller indtil videre Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Team Danmark, Antidoping Danmark, Sport Event Denmark, Idrættens Analyseinstitut, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden og GAME. Desuden er der tæt dialog med både universiteter, private aktører og andre forbund, der med stor sandsynlighed vil koble sig på snarest.

Det organiserede fællesskab er vigtigt

Projektet har fra begyndelsen mødt stor opbakning fra Folkemødets ledelse:

"Næsten 70 procent af befolkningen dyrker idræt og 40 procent er medlem af en idrætsforening. I idrætsforeningerne mødes vi på tværs af forskelligheder men med stor enighed om de fælles regler. I hver en krog af Danmark har vi foreningerne, hvor alle kan komme til orde, og hvor engagement går forud for alt andet. Det organiserede fællesskab er derfor en vigtig del i udviklingen af det demokratiske samfund, og derfor er det også vigtigt at have idrættens scene på Folkemødet," siger souschef på Folkemødet, Jørgen HK Jepsen.

Pænhed i sportstasken 

Sammen med den lange række af store idrætsorganisationer er Folkemødet og kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese enedes om at skabe et fælles forum, hvor idrætten møder det øvrige samfund. Hvor meninger skal brydes og hvor pænheden for en stund er blevet efterladt i sportstasken.

"Stort set alle danskere er eller har været en del af idrætten. Derfor er det naturligt at Folkemødet også omfavner debatter og aktiviteter på dette område. Alle har givet håndslag på at ville debatten om idrætten og foreningslivets muligheder og udfordringer. Der venter en masse spændende meningsudvekslinger - og en masse rigtigt underholdende aktiviteter på sportspladsen foran scenen," siger seniorrådgiver Morten Crone Sejersbøl fra Geelmuyden Kiese, der har taget initiativ til oprettelsen af Idrættens Scene.

Idrættens Scene får plads på Kæmpestranden og vil blive bygget op som et stadion med tribuner, hvor der skal være plads til bevægelse i alle tænkelige afskygninger. Det inkluderer også et klubhus hvor deltagerne kan møde hinanden og Folkemødets gæster.

Fakta om Idrættens Scene

  • Idrættens Scene åbner 13. juni 2019
  • En idrætsplads med aktiviteter som fodbold, løb, skating og test bliver en central del af Idrættens Scene
  • Der vil blive tilknyttet et 'klubhus', hvor partnerne og Folkemødets gæster kan mødes.
  • Idrættens Scene vil blive placeret på Kæmpestranden