Kronprinsen skød gang i ’Bevæg dig for livet’

H.K.H. Kronprins Frederik bakkede på et pressemøde den 24. marts op om DGI’s og DIF’s fælles projekt ’Bevæg dig for livet,’ der skal gøre 600.000 flere danskere idrætsaktive, heraf 325.000 i en idrætsforening. Og så var Kronprinsen også klar til en hurtig gang floorball.

"Idræt og motion har noget at tilbyde alle uanset alder og fysisk form." Sådan sagde H.K.H. Kronprinsen på DGI's og DIF's pressemøde. Foto: Lars Møller

H.K.H. Kronprins Frederik greb en floorball stav og skød til måls – og på samme måde skød han ’Bevæg dig for livet’ i gang, da DGI og DIF holdt pressemøde den 24. marts 2015.

’Bevæg dig for livet’ er det nye navn for DGI’s og DIF’s fælles vision, der går ud på, at i år 2025 skal 50 procent af befolkningen være med i en idrætsforening, og 75 procent. af befolkningen skal være idrætsaktive. Danskerne skal simpelthen være verdens mest idrætsaktive nation.

På pressemødet i Fremad Valbys lokaler blev det også afsløret, at Nordea-fonden og TrygFonden har indgået en partnerskabsaftale med DGI og DIF om ’Bevæg dig for livet.’ De to fonde giver tilsammen 60 millioner kroner til projektet de næste tre år, og dermed er der tale om den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.   

Med Bevæg dig for livet tilbyder DGI og DIF også idræt til dem, der ikke vil have blodsmag i munden

H.K.H Kronprins Frederik

 Kronprinsen: Idræt kan ændre verden

 H.K.H. Kronprinsen ønskede i sin tale DGI, DIF, TrygFonden og Nordea-fonden held og lykke med ´Bevæg dig for livet’– og et godt startskud:

 "Idræt og motion har noget at tilbyde alle uanset alder og fysisk form. Idræt kan ændre verden og gør det dagligt. Derfor giver visionen om at få endnu flere til at dyrke idræt og motion god mening. Både for enkelte der kan øge sin livskvalitet, og for samfundet i kraft af de mange positive følgevirkninger," sagde H.K.H. Kronprinsen. 

Efter talerne gik Kronprinsen ind i den tilstødende hal og hørte om, hvordan løb, cykling og floorball helt konkret har tænkt sig at få flere danskere til at tage sportstøjet på og få sved på panden. Bl.a. skal der være gratis løb i alle kommuner, idrætsforeninger tilbydes nye træningskoncepter, og der skal satses på at få flere kvinder til at cykle.

 "Med Bevæg dig for livet tilbyder DGI og DIF også idræt til dem, der ikke vil have blodsmag i munden," sagde H.K.H. Kronprinsen.

Og han var frisk til at gribe en floorball stav og forsøge at aflure nogle af de tricks, Dansk Floorball Union, DIF og DGI vil vise danskerne, så mange flere får smag for den ellers lidt ukendte idræt.

Danskerne bakker også op

DGI’s næstformand Birgitte Nielsen glædede sig i sin tale over opbakningen fra fondene:

"Målet er at skabe en national bevægelse. Vi ønsker, at idrætsforeninger, kommuner, staten, kommercielle aktører bakker op. ’Bevæg dig for livet’ handler om bevægelse, det handler om dig, det handler om at være aktiv fra barnsben til alderdom."

Hun glædede sig også over, at danskerne bakker op om ideen om, at flere skal være aktive.

En undersøgelse, Wilke har foretaget for DIF og DGI, viser nemlig, at 95 procent af danskerne er positive over for visionen. Og 82 procent af lederne i idrætsforeningerne vurderer, at visionen kan få flere danskere til at være idrætsaktive.