Masser af idræt og fællesskab til 20.000 børn og unge gennem hele sommeren

Foreløbig er godt 17.000 børn og unge tilmeldt de forskellige sommerskoler, som DGI afholder sommeren igennem sammen med et hav af foreninger. Dermed kan børn og unge igen i år nyde en aktiv ferie fyldt med idrætsglæde sammen med andre børn, forældre og bedsteforældre.

Fodbold er populært - også på DGI's sommerskoler, hvor omkring 10.000 børn er meldt til fodbold henover sommeren. Foto: Bo Nymann

Masser af idræt og leg kombineret sætter fællesskab og idrætsglæde i højsædet, når DGI og 500 idrætsforeninger sommeren igennem giver børn og unge i hele landet minder for livet.

Igen i år vil idrætsforeninger og frivillige over hele landet bruge en del af deres sommer på at skabe unikke oplevelser for børn og unge. Flere generationer har flere steder mulighed for at tage del i sommeroplevelserne sammen i det danske sommerland, da nogle sommerskoler giver mulighed for, at børnene kan dele de store idrætsoplevelser med deres familie.

Om det er svømning, basketball, esport eller en dejlig fodboldkamp under solen, så vil børn og unge få masser af muligheder for en sjov og aktiv sommer på DGI’s sommerskoler.

Fakta DGI’s sommerskoler:

  • 500 idrætsforeninger vil i sommerperioden arrangere et hav af forskellige idrætsaktiviteter for børn og unge
  • Foreløbig er der 17.168 børn tilmeldt (23. juni 2022)
  • Fodbold er størst med over 10.000 tilmeldte og dernæst følger basketball med pt 2.100
  • DGI forventer, at over 20.000 vil have været på sommerskole, når sommeren er slut

Stor lyst til at være frivillig

“Vi er superglade for, at så mange børn vælger at deltage i de aktiviteter som idrætsforeningerne arrangerer hen over sommeren. Vi oplever igen i år en stor lyst til at være frivillig på sommerskolerne, og det er prisværdigt at opleve, hvordan trænere og de frivillige år efter år bruger deres ferie på at skabe rammerne for en aktiv ferie for børn og unge. De med til at give børn og unge en masse gode oplevelser, og det er især dejligt at de frivillige er klar ude idrætsforeningerne i sommerlandet, når vi ser, at mange andre arrangementer har svært ved at tiltrække frivillige,” siger Jesper Munk, afdelingsleder for Idræt & Fokus i DGI.

Omkring 500 idrætsforeninger rundt i hele landet arrangerer i samarbejde med DGI, dage med og uden overnatning, hvor børn, unge og bedsteforældre oplever fællesskabet og dedikationen til det at være sammen og lære på samme tid.

“Det er vigtigt for os, at alle deltagere oplever idrætten kombineret med det at være i fællesskabet for det giver gode oplevelser med videre, og er med til at skabe en sund idrætskultur senere i livet,” siger Jesper Munk.

Masser af forskellige aktiviteter

Sommerskolerne og ferieaktiviteter har været en del af DGI’s DNA i en menneskealder, og selvom de traditionelle idrætter som fodbold og basket stadig tiltrækker flest børn og unge til deres aktiviteter, så er gymnastik, badminton og tennis også meget populært, og er sammen med nyere aktiviteter som esport med til at skabe diversitet i tilbuddene. Samtidig bliver foreningerne mere og mere selvkørende i forhold til deres sommeraktiviteter.

“Generelt set vil vi i DGI sikre, at den enkelte forening udvikler sig og bliver stærke nok til også selv at kunne arrangere sommeraktiviteter alene. Derfor arbejder vi på at gøre foreningerne stærkere i hverdagen, og det lykkes rigtig godt. Flere og flere foreninger er gode til selv at tage ansvar, og derfor står de også på egne ben, så vi kan fokusere på dem, der har brug for mere hjælp,” siger Jesper Munk.

Glæden ved at bevæge sig og fripladser på alle sommerskoler

En del af sommerskolerne er at inspirere og motivere deltagerne til glæden ved at bevæge sig. Her kan DGI’s GO-redskab, der er til for at motivere medlemmer til at blive mere aktive, også bruges:

“Her er GO! initiativet supervigtigt. De fire grundsten i GO!, GO Fit, GO Pro, GO Fun og GO together fortæller noget om, hvad der motiverer den enkelte til at dyrke idræt. Når idrætsforeningerne har for øje, hvad den enkelte motiveres af, så kan de handle ud fra det og være med til at skabe endnu mere bevægelses- og idrætsglæde i den yngre generation,” fortæller Jesper Munk.

Alle DGI’s landsdelsforeninger har mulighed for at uddele mindst to fripladser for hver sommerskole. En vigtig del af sommerskolerne er, at familiernes økonomi ikke skal være en barriere for en aktiv sommer, og samtidig har DGI fokus på at børn og unge fra sårbare familier, så så de kan opleve hvordan et idrætsfællesskab kan skabe bevægelsesglæde.

Sommerskolerne afholdes i hele landet i ugerne 25-32.

Læs mere om fripladserne på dgi.dk her.