Over 100.000 gymnaster skal på gulvet til DGI Gymnastiks forårsopvisninger

Foråret står på spring. Og sammen med lunere temperaturer betyder det også højsæson for de traditionsrige forårsopvisninger i gymnastik.

Flere end 100.000 gymnaster skal på gulvet ved DGI's traditionsrige forårsopvisninger. Foto: Mads Johansen, DGI billedarkiv

101.503.

Det er antallet af gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold, som byder foråret velkommen og vil vise, hvad de har lært i løbet af sæsonen, når de løber på gulvet over hele landet fra slutningen af februar og frem til april.

Hanne Lene Haugaard, formand for DGI Gymnastik, glæder sig til de mange opvisninger:

"Forårsopvisningerne er på mange måder et højdepunkt i gymnastiksæsonen. Det er her, at gymnasterne kan vise det frem, som de har arbejdet hårdt på – og haft det sjovt med - hele sæsonen. Det er et skønt punktum, der virkelig viser, hvad fællesskaberne i de mange foreninger kan," siger Hanne Lene Haugaard.

Hyldest til frivillige 

Der er tilmeldt over 3.000 frivillige instruktører og hjælpere på de forskellige hold til forårsopvisningerne, og opvisningerne vil også være en lejlighed til at takke dem og de mange tusinde andre frivillige, der hver eneste dag løfter en stor opgave i foreninger i alle afkroge af landet:

"Det fællesskab, som gymnastikforeninger og tusindvis af andre foreninger landet over repræsenterer, er noget af det stærkeste, som vi overhovedet har. Det er båret af frivillige ildsjæle, der prioriterer deres dyrebare tid, så foreningerne kan hænge sammen. Det er fantastisk smukt og de kan ikke hyldes nok," siger Hanne Lene Haugaard og fortsætter:

"Om det er gymnastikinstruktøren, formanden i en forening, holdlederen eller ham, der kridter stregerne op på boldbanen, så er hver enkelt helt afgørende for, at vi overhovedet har et frivilligt foreningsliv, der giver stærke fællesskaber til så mange. Det vil vi gerne hylde ved forårsopvisningerne,” siger Hanne Lene Haugaard.

Gymnastikken har plads til alle

Forårsopvisningerne byder på en bred buket af alt det, som gymnastikken kan. Her er de allermindste på gulvet med far eller mor i hånden, mens de laver sanglege eller slår kolbøtter. REP-holdene laver flotte serier og spring mens motionsherrerne og –damerne også viser, hvad de har trænet på hele sæsonen.

Alle bidrager til, at opvisningerne og gymnastikken giver plads til alle aldre og niveauer.

"Uanset alder og niveau, så er det at give opvisning noget helt særligt. Til opvisningerne mødes øvede og begyndere, børn og ældre, unge og voksne. Men suset i maven, det er fælles for dem alle når de skal på gulvet,” siger Hanne Lene Haugaard.