Rocking chair med tyggegummi: Linedancer fra Falster er Årets træner i DGI 2019

Birgitte Kyhn Nielsen er instruktør for de fem linedancehold i klubben Dance In Line – Newline i Nykøbing Falster. Nu er hun kåret som Årets træner i DGI.

Mere end 40 dansere mødte op for at hylde deres instruktør, da DGI overrakte Birgitte Kyhn Nielsen prisen.

Birgitte Kyhn Nielsen delte krammede ud til samtlige 40 dansere, da hun blev overrasket af DGI med titlen som Årets træner.

"Det er nok først, når jeg kommer hjem i aften, at det helt synker ind, så der sætter jeg mig nok ned og tuder lidt," siger hun og tilføjer: 

”Jeg er meget taknemmelig for, at danserne har tænkt på at indstille mig. Jeg gør jo bare det, jeg brænder for. Det er at danse linedance og få andre til at synes, at det er det sjoveste i verden. Der jo ingen mig uden danserne,” siger hun.

DGI’s jury overraskede Birgitte Kyhn Nielsen midt i træningen af det øvede linedancerhold i foreningen Dance In Line – Newline mandag aften med blomster, diplomer og titlen som Årets træner. Med titlen følger også en check på 50.000 kroner.

På Birgittes hold er alle glade

56-årige Birgitte Kyhn Nielsen har i 25 år været instruktør i Dance In Line – Newline i Nykøbing Falster. I dag er hun den eneste instruktør i foreningen, men alligevel træner hun hele fem forskellige hold fordelt på to dage i ugen.

Birgitte Kyhn Nielsen kommer med sjove stikpiller til danserne, griber ud, hvis en danser har en dårlig dag, lægger kaffepauser ind i træningen, så der er tid til at pleje fællesskabet i dansefamilien, og svinger penslen, når gulvet skal lakeres.

Det var med til at sende hende til tops blandt de 110 kandidater, der i år kæmpede om prisen. Det fortæller Hanne Lene Haugaard, der er medlem af DGI’s hovedbestyrelse og en del af juryen.

”Birgitte har så meget DGI-DNA. Hun har ydet en lang og sej indsats og bliver fortsat ved med at give gejst og glæde videre år ind og ud. Samtidig har hun de menneskelige kompetencer, der gør, at hun formår at tage alle med og får alle til at føle sig velkomne,” siger Hanne Lene Haugaard og tilføjer:

”Selvom linedance ikke er den største idræt, tror hun på dens værdi og er ekstremt passioneret omkring den.”

Hun har de menneskelige kompetencer, der gør, at hun formår at tage alle med og får alle til at føle sig velkomne.

Hanne Lene Haugaard - en del af Årets Træner-juryen

Tager sig af danserne

Karina Henriksen er formand for Dance In Line - Newline og er selv danser på et af holdene. Hun står bag nomineringen, hvor hun blandt andet beskriver, hvordan Birgitte Kyhn Nielsen sætter kreative billeder på svære trin.

Når en rocking chair driller, får danserne besked på, at den ene fod har trådt i et stykke tyggegummi, og at de skal lave en gyngestolsbevægelse med kroppen og det andet ben.

Karina Henriksen beskriver også Birgitte Kyhn Nielsen som en menneskelig og engageret træner, der ikke kun interesserer sig for deltagerne på dansegulvet, men også privat.

”Hun ser os og tager sig af os, og hvis nogle har en dårlig dag, tager hun en snak med dem. Vi har nogle specielle typer, men der bliver ikke set skævt til nogen. Det er måske dem, hun pjatter lidt ekstra med, når vi står på dansegulvet, for at de også føler sig sete og som en del af fællesskabet,” siger hun og tilføjer:

”Birgitte synes, pauserne er vigtige. Vi holder altid kaffepause i midten, hvor vi snakker, spiser småkager, drikker kaffe, kigger hinanden i øjnene og tager temperaturen på, hvordan vi hver især har det i dag.”

Hyldes på DGI's årsmøde

Birgitte Kyhn Nielsen kan nu se frem til at blive hyldet på DGI’s årsmøde den 2. november. Her vil hun også få overrakt en check på 50.000 kroner til Dance In Line – Newline, der kan bruges til en oplevelse i et af DGI’s centre eller til nyt udstyr.

I år var 17. gang, at DGI uddelte prisen som Årets træner/trænerteam. Sidste år løb et trænerteam på fem fra Ringe Gymnastikforening med titlen.