Særlige corona-restriktioner i 18 kommuner fra 7. september

Lokale corona-restriktioner har også betydning for idrætsforeningerne. Blandt andet må max 50 personer samles, og sociale arrangementer bør flyttes eller aflyses.

Sundhedsmyndighederne har 7. september indført en række restriktioner i 18 kommuner, hvor smittespredningen af COVID-19 er steget de seneste dage og uger.

De 18 kommuner er Odense, København og 16 øvrige kommuner i hovedstadsregionen.

Læs også: Corona - hvad anbefaler DGI

Læs også: Sådan håndterer du corona-krisen i foreningen

De lokale restriktioner har også betydning for idrætten, og DIF og DGI opfordrer foreningerne til at være særligt opmærksomme på, hvordan idrætsaktiviteterne afvikles; såvel træning som turnerings- og konkurrenceaktiviteter.

Skærpede krav og opmærksomhedspunkter

Grundlæggende gælder DIF og DGI’s retningslinjer for genåbningen af idrætten stadig.

Men i de 18 kommuner gælder følgende særligt skærpede krav og opmærksomhedspunkter foreløbig frem til den 22. september 2020:

  • Forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50 personer. I skal således være opmærksomme på, at I aldrig samler flere end 50 på samme tid og samme sted. I har stadig have mulighed for at opdele jeres træninger i flere grupper, hvor hver gruppe er færre end 50 personer, så længe grupperne aldrig blandes og kommer i kontakt med hinanden, og at grupperne hele tiden er effektivt adskilt af fx snore, kegler, skillevægge eller anden form for opdeling.
  • Sundhedsmyndighederne anbefaler at aflyse alle sociale arrangementer på skoler og uddannelser, og tilsvarende opfordrer DIF og DGI alle foreninger i de 18 kommuner til at overveje nødvendigheden af planlagte sociale arrangementer og enten flytte eller aflyse de sociale arrangementer.
  • Vær ekstra opmærksomme på afstandsanbefalingen, som er på 2 meter ved tung vejrtrækning. Det er stadig tilladt at dyrke idræt med kontakt, men DIF og DGI opfordrer foreningerne til at have afstandsanbefalingerne for øje i planlægning af træningsaktiviteterne.
  • Udvidelsen af den såkaldte ”Superligaordning”, der bl.a. handler om antal tilskuere, er udskudt i de 18 kommuner.

Læs Sundhedsministeriets information om de overordnede retningslinjer i de 18 kommuner her

Læs Sundhedsministeriets information om generelt øget opmærksomhed i samfundet her