To år mere i toppen af DGI

Søren Møller blev genvalgt som formand for DGI på årsmødet den 5. november, og der var også genvalg til tre hovedbestyrelsesmedlemmer.

Formanden og tre hovedbestyrelsesmedlemmer blev genvalgt Foto: Steen Bille

Søren Møller er klar til at fortsætte i spidsen for Danmarks næststørste idrætsorganisation med over 6.000 idrætsforeninger og 1,5 mio. danskere. På DGI’s årsmøde blev han genvalgt som formand for DGI for to nye år.

Der var også genvalg til hovedbestyrelsesmedlemmerne Hanne Lene Haugaard, Nels Petersen og Per Frost Henriksen. Både formand og hovedbestyrelsesmedlemmer blev valgt uden modkandidater.

Søren Møller fortsætter som formand 

Søren Møller har været formand for DGI siden 2001. 

Han er uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium, og han var i 1992-2001 forstander for Gerlev Idrætshøjskole. Udover at være formand for DGI er han i dag bl.a. næstformand i Danske Spil og næstformand i DGI Byens bestyrelse. Søren Møller er 59 år, bor i Aarhus og gift med journalist Jonna Toft. Han har to sønner, to bonusbørn og to børnebørn. 

Som formand ser han bl.a. frem til at arbejde videre med visionen ’Bevæg dig for livet’, som DGI og DIF står bag.

”Samarbejdet omkring ’Bevæg dig for livet’ kommer til at ændre DGI, uden jeg kan sige præcist hvordan. Men opgaven er så vigtig og rigtig, at det vil blive en spændende og god proces,” siger Søren Møller.

Søren Møller er med i opløbet om at blive Socialdemokraternes folketingskandidat i Skanderborg-kredsen. Bliver han valgt til folketinget, trækker han sig som formand for DGI.

Hanne Lene Haugaard

Hanne Lene Haugaard fra Vilstrup i Sønderjylland har siddet to år i DGI’s hovedbestyrelse og blev 5. november valgt til to år mere. Hun er 48 år, mor til to og så er hun også formand for DGI Gymnastik og formand for Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening.

”Det er vanvittigt spændende at være med i toppen af dansk idræt. Der er mange projekter i gang, og DGI er en organisation med meget dynamik. Det vil jeg gerne arbejde videre med,” siger hun.

Hanne Lene Haugaard har tidligere været projektkonsulent på VUC Syd, men i dag arbejder hun freelance som projekt- og procesunderviser.

Nels Petersen

63-årige Nels Petersen fra Hillerød er også klar til to år mere i DGI’s hovedbestyrelse. For to år siden forlod han arbejdsmarkedet, og det gav ham tid til at prioritere DGI-arbejdet. Han er bl.a. meget engageret i arbejdet med DGI’s landsstævne, som foregår den 29. juni til 2. juli i Aalborg næste år. 

Nels Petersen har en erhvervsmæssig baggrund med vægt på strategi, kommunikation, markedsføring, CSR, public affairs, blandt andet som tidligere chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis, kommunikationsdirektør hos Falck /Group4Falck og senere kommunikationsdirektør og executive vicepræsident hos Nykredit. Hos Nykredit var Nels Pedersen med til at udvikle og forhandle samarbejdet med DGI om Vorespuls.dk og havde hos Nykredit haft det overordnede ansvar for samarbejdet.

»I mit tankesæt er jeg grundlæggende generalist med fokus på helheden. Netop helheden er vigtig i DGI i den struktur, vi har. Her føler jeg, at jeg kan bidrage med min baggrund,« siger Nels Petersen.

Per Frost Henriksen

Per Frost Henriksen er også genvalgt hovedbestyrelsesmedlem. Han er 58 år og fra Fredensborg i Nordsjælland. Han er uddannet revisor, ligesom han er uddannet fra Journalisthøjskolen og som voksenunderviser.

”Mit mål er, at DGI skal have en mere gennemskuelig og operationel organisering og struktur. Der skal være kortere mellem top og lokalforeningsmanden. Der skal være kort tid fra idé til handling og frem for alt involvering i processerne undervejs. Vi skal fortsat arbejde med at blive tydeligere i fordeling af opgaver og ansvar mellem valgte, frivillige og ansatte,” siger han.

Per Frost Henriksen er også formand for DGI Nordsjælland og medlem af byrådet i Fredensborg Kommune for Socialdemokratiet, hvor han bl.a. er formand for fritids- og kulturudvalget.