DGI Gadeidræt

Gadesport får stigende street cred. Få opbakning som community, forening, kommune eller organisation til at udnytte det store potentiale

Idræt på gadeplan. Det er definitionen på gadeidræt. Selvom denne idrætskultur er relativ ny og udspiller sig i et andet rum og miljø end den traditionelle idræt, rummer den alligevel elementer som forpligtende fællesskab, demokratisk involvering og frivillighed. Men også en stærk dedikation, entreprenørånd og do-it-your-self tilgang.

Hvem henvender DGI Gadeidræt sig til? 

DGI arbejder for at styrke fællesskaberne i gadeidrætten ud fra sine kernekompetencer.

Det betyder, at vi gerne vil indgå i et samarbejde om at støtte, organisere, udvikle og konsolidere foreninger og communities. Det kan være et samarbejde med dig, som en del af et community, en forening, en by, en kommune eller en organisation. 

Hvad kan DGI Gadeidræt tilbyde? 

Uanset, hvor gadeidrætten udspiller sig, er det klogt at tænke frivillighed ind i byplanlægning, inklusion, sundhed, uddannelse, kreativ tænkning og alment samfundsengagement. Og frivillighed er vi stærke i hos DGI. Vi bidrager også gerne med at uddanne ledere, trænere og frivillige i gadeidræt. 

Er du på udkig efter en aktiv og erfaren brobygger mellem gade og system? Så er vi også en stærk partner, der besidder et godt netværk.

Læs mere om de to former for Gadeidræt og typer af organisering.