Føvling Petanque vært for landsmesterskab med stor baneudvidelse

Petanqueklubben i den lille syddanske by, Føvling, har fredag den 12. april indviet et nyt baneanlæg, så klubben nu råder over mere end 70 baner. Dermed har Føvling Petanque for alvor gjort sig synlige som en af de største petanqueklubber i landet.

Føvling: Den lille by i Syddanmark rummer blot cirka 200 mennesker. Alligevel har byens petanqueklub gjort sig bemærket på landsplan med en omfattende baneudvidelse. Entusiastiske petanquespillere kan nu boltre sig på mere end 70 baner. Det nye anlæg blev markeret med stævne i weekenden den 13. og 14. april, og til september 2019 er banen vært for årets landsmesterskab for 6mands hold, arrangeret af DGI.

Stor og flot indvielse

De nye petanquebaner blev officielt indviet fredag den 12. april.

”Vores nye anlæg blev flot indviet. 60 mand mødte op til arrangementet”, siger Claus Kulmback, som har været primus motor for baneudvidelsen. ”Der var taler og pølser og brød til de fremmødte. Det hele gik præcis, som vi havde håbet”, konstaterer Claus efterfølgende.  

Nyt anlæg er allerede taget i brug

Allerede dagen efter indvielsen af det nye baneanlæg, blev banerne officielt taget i brug. Det skete i forbindelse med et stævne, som løb af stablen lørdag den 13. april og søndag den 14. april.

”Vi havde stævne i weekenden, hvor de nye baner blev taget i brug. Begge dage deltog flere end 100 spillere fra 23 forskellige klubber”, siger Claus Kulmback og fortsætter: ”Vi havde en masse glade spillere lørdag og søndag, så vi er virkelig tilfredse med det første stævne på vores nye baner”.

Kæmpe betydning for Føvling Petanque

Indvielsen af de mange nye baner har stor betydning for petanqueklubben i Føvling, som nu for alvor kan bide skeer med de største klubber i landet.

”Baneudvidelsen har en enorm betydning for vores klub”, siger Claus Kulmback og uddyber: ”Vi vil blandt andet være i stand til at byde ind på de største stævner i Danmark. Samtidig håber vi, at vi kan få endnu flere medlemmer i vores klub”, udtrykker en tilfreds Claus Kulmback, som udover at være primus motor på projektet også er udvalgsmedlem i foreningen.

Det nye anlæg danner rammerne for årets DGI landsmesterskab

Med det nye baneanlæg er Føvling Petanque for alvor klar at lægge baner til årets stævner. Allerede nu ligger det fast, at klubben i Syddanmark skal danne rammerne for DGI landsmesterskabet for 6-mands hold, som løber af stablen den 28. og 29. september.

”Vi ser meget frem til årets landsmesterskab. Det er en stor begivenhed, og vi er stolte af, at vi kan fungere som værter for mesterskabet”, afslutter Claus Kulmback.