Fokus på nye målgrupper gav medlemstilgang i Hadsten Petanqueklub

Hadsten Petanqueklub var en traditionel petanqueklub, med ældre mennesker, der spillede petanque på faste dage og i faste tidsrum. Men klubben mistede flere medlemmer, end de fik nye. Der måtte ske en forandring.

Borgmester Nils Borring åbner Petanquesportens Dag i Hadsten Petanqueklub Foto: Privatfoto

Nuværende formand for Hadsten Petanqueklub, Jan Kjærulf-Møller, spottede klubbens vej mod afvikling. Derfor tog han initiativ til at vende tingene på lidt hovedet. Petanqueklubben ville være et sted for alle byens borgere.

De sidste par år er vi gået voldsomt ned i medlemmer. Det har virkelig knebet med at få nye med. Så det var helt afgørende, at vi skulle i gang med at ændre nogle ting, så vi igen kunne få medlemstilgang.

Formand, Jan Kjærulf-Møller

Sammen med en håndfuld andre frivillige, gik Jan Kjærulf-Møller i foråret 2021 i gang med at kigge på potentielle nye målgrupper.

”Vi har taget kontakt til forskellige skoler, boligforeninger og ældresagen. Det var vigtigt for os at gøre byen opmærksom på, at alle var velkomne – uanset om man er skoleelev eller pensionist.”, siger Jan Kjærulf-Møller.

Også spilletiderne blev ændret. Nu er det muligt at spille, når man har lyst. Det giver ifølge Jan Kjærulf-Møller flere muligheder for de forskellige målgrupper at finde et tidspunkt, der passer dem.

Petanquesportens Dag blev finalen

Lørdag 16. oktober 2021 deltog klubben så i det landsdækkende event Petanquesportens Dag. Et event, hvor klubber over hele landet, understøttet af massiv markedsføring fra DGI Petanque, viser klubben og petanquesporten frem på bedste vis.

”Vi fik hurtigt meldt os til Petanquesportens Dag. Det var en god støtte, DGI kunne give i form af annoncering og markedsføring for vores klub. Så synes vi, det kunne betale sig med et åbent hus-arrangement,” lyder det fra Jan Kjærulf-Møller.

Hadsten Petanqueklub fik stor opbakning på dagen og fik tilmed fornemt besøg af borgmester Nils Borring, der åbnede ballet til Petanquesortens Dag i klubben.

”Vi var meget glade for, at Nils Borring kom og åbnede dagen. Han deltog endda i arrangementet og var også med til at spille,” lyder det begejstret fra Jan Kjærulf-Møller.

I alt deltog ca. 30 personer til Hadsten Petanqueklubs åbent hus-arrangement, og det kastede 10 nye medlemmer af sig. Et storartet resultat.

Vi har fået vendt skuden og ser nu medlemstilgang for første gang i flere år.

Jan Kjærulf-Møller

”Det var helt vildt, at så mange meldte sig ind på dagen. Petanquesportens Dag var en super god dag med glade mennesker og solskin og så blev det finalen på det arbejde, vi har lavet det sidste halve år. Vi har fået vendt skuden og ser nu medlemstilgang for første gang i flere år,” lyder det fra Jan Kjærulf-Møller.

Fra afvikling til udvikling

I den kommende tid vil Hadsten Petanqueklub have fokus på yderligere udvikling. Håbet er nye faciliteter og inkludering af blandt andet handicapforeninger og børn med udfordringer.

Hvad er Petanquesportens Dag

Petanquesportens Dag er en landsdækkende event, hvor petanqueklubber i hele landet viser klubben og Petanquesporten frem på bedste vis. Nogle byder på pølser og brød, andre på fællessang og sjove lege – og nogle spiller op til "nåleprøve" eller en ægte "dyst" på gruset.

Mulighederne er uendelige, hvis bare man har det sjovt. Det er en dag, hvor klubben kan vise klublivet indefra - det herlige kammeratskab, snakken over kaffen, følelsen af at lave det perfekte kast der kommer helt ind til grisen, og så alt det andet fantastiske petanque kan byde på.