Hjemmebaner i Bourgogne

I juni 2015 inviterede DGI Storkøbenhavn Petanque på en tur til hjemlandet for petanque, nemlig Frankrig. Området var Bourgogne og så er det jo dumt at forspilde muligheden for at se på lidt vin også.

Klubben Pètanque Mâconnaise var venlige at udlåne baner til de danske spillere. Foto: Jacques Grimard

Petanquespiller Kirsten Mogensen var med på turen. Det følgende er udsnit af hendes rejsedagbog.

”Mandag, da vi var alle samlet på hovedbanegården i Paris, tog vi TGV-toget til Dijon. Det er en strækning på cirka 320 km, hvilket tager cirka 150 minutter med hurtigtoget. Hold da op, hvor det gik stærkt. Man mærkede slet ikke, at man kørte med cirka 300 km i timen. Vel ankommet til Dijon gik turen til hotel Chez Jeannette."

Den gamle vinvej

”Selv om vi skulle spille petanque de fleste dage, havde vi også rig mulighed for at opleve mange andre ting. Vi kørte bl.a. ad den berømte gamle vinvej ”Route des Grands Crus”, som er omgivet af vinmarker med verdens dyreste rødvine. Vi var også inde at se det verdensberømte vinslot Château Clos de Vouge-ot fra det 12. århundrede.”

Smukke omgivelser

”Fredag forlod vi Beaune og kørte mod Mâcon til klubben Pètanque Mâconnaise. Da vi ankom, var der en turnering for handicappede børn fra flere lande. Men de havde også plads til at modtage os. Banerne lå lige op af Saône-floden i meget smukke omgivelser. Så endnu en dejlig dag med masser af petanque-spil.”

Dansk vinbonde

”De sidste dage boede vi i Julieans, som ligger midt i det frodige Beaujolais. Hotellet lå med vinmarker på alle sider. Vores sidste aften sluttede med et vinbesøg og aftensmad hos en dansk vinbonde, Anna, som igennem 25 år har produceret vin sammen med sin mand, Pascal Guignet, på Domaine de la Combe Darroux.”

Kirsten Mogensen slutter af med en opfordring til andre spillere, som overvejer en anderledes ferieform.

”Det var en rigtig god tur med mange oplevelser - både sportslige, kulturelle og kulinariske. Jeg kan kun anbefale at tage med på en af disse dejlige ture, hvor der er plads til alle. Gruppen faldt hurtigt i snak, og der var en god stemning hele vejen.”

Læs mere om ferierejser i udlandet, hvis du er interesseret i at være med på et lignende arrangement. Her vil der være opslag, når der er noget aktuelt.