Isabella 7 år: Det bedste er at være sammen med min bedstefar

Otte glade børn og deres bedsteforældre var samlet hos Horsens Petanque Klub onsdag d. 7. juli 2021, da der for første gang nogensinde blev afholdt Bedste – Barnebarn stævne i DGI Sydøstjylland.

Et spil for alle aldre

Otte friske børn og unge i alderen syv til sytten år deltog i onsdagens Bedste - Barnebarn stævne i Horsens Petanque Klub. Yngste spiller til stævnet var 7-årige Isabella Bak Madsen, som spillede med sin bedstefar. De to havde dagen sammen, mens Isabellas forældre var på arbejde. Selvom den ældste spiller var 84 år, blev der spillet spændende kampe med mange grin og vejledninger fra de erfarne bedsteforældre.

”Det gode ved petanque er, at alle kan være med. Det er dette stævne et bevis på og alle har haft en sjov og hyggelig dag”, lyder det fra petanquekonsulent Rune Risgaard.

Det aller bedste er, at jeg får lov til at være sammen med min bedstefar

Isabella 7 år

Kvalitetstid med bedsteforældre

Petanque-spillet optog både store og små, men der var ingen tvivl hos Isabella Bak Madsen om, hvad det bedste ved dagen havde været:

”Det har været en rigtig god og sjov dag, men det aller bedste er, at jeg får lov til at være sammen med min bedstefar”, lyder det fra en glad Isabella. ”Vi griner meget sammen og så er han også god til petanque”, smiler Isabella Bak Madsen.

Begejstringen er gengældt hos bedstefar Jørn Madsen på 74 år, der til dagligt spiller petanque hos Horsens Petanque Klub:

”Det har været rigtig spændende og sjovt at have Isabella Bak Madsen med i dag. Vi kommer helt sikkert igen næste år!”, lyder det fra en begejstret Jørn Madsen.

Pølser, petanque og præmier

I alt deltog otte børn og ni bedsteforældre til en hyggelig og aktiv dag med både pølser, petanque og præmier. Efter en god morgenmad gik spillerne på banen og selvom de mindste spillere var lidt tøvende til at starte med, fik de hurtigt blod på tanden.

”Man kan se, at de gør sig umage. Der var endda én af børnene, som efter en kamp spurgte om råd til teknikker”, lød det fra petanquekonsulent Rune Risgaard.

I pausen blev det serveret grillpølser og nye venskaber opstod. Efter maden var de yngste spillere nemlig allerede klar på banerne, hvor de øvede sig i kast, regler og pointsystem. Inden stævnet var omme, havde flere af børnene fået legeaftaler i hus med deres nye små venner.

Stævnet sluttede med, at alle spillere fik overrakt en fin pokal og vinderkurve blev overrakt til første-, anden- og tredjepladsen.

Om stævnet

Bedste – Barnebarn stævnet er arrangeret af DGI Sydøstjylland Petanque i samarbejde med Horsens Petanque Klub. Ønsker jeres petanqueklub også et lignende arrangement? Så kontakt vores petanquekonsulent, Rune Risgaard på rune.risgaard@dgi.dk

Vil du med næste år?

DGI Sydøstjylland Petanque og Horsens Petanque Klub gentager succesen næste år d. 6. juli 2022, hvor alle bedsteforældre og deres børnebørn er velkomne til en hyggelig dag.

Tilmeld jer på: www.dgi.dk/202210734033