Marginalerne afgjorde LM for 4-mandshold

I weekenden blev Landsmesterskaberne for petanque for fire-mandshold afholdt i Lem i Vestjylland. Her kæmpede 69 spillere på 16 hold fra hele landet om at stå øverst på sejrsskamlen.

Solens stråler kaster lange skygger over petanque-spillerne i det flotte efterårsvejr. Her er vindstille, men trods det kan man ikke høre megen snak rundt om på petanque-banerne i Lem Boldklub. Her er en ganske særlig stemning af dyb koncentration. Og mellem hvert kast lyder der kun sagte mumlen fra de dystende hold. Her diskuteres taktik og det næste kast. 

”Vi har længe glædet os til at huse mesterskaberne, så det er skønt at følge, hvor fokuserede alle spillerne er, og der bliver virkelig gået til den rundt om på banerne” fortæller Irma Mathilde Andersen, formand for petanqueafdelingen i Lem Boldklub. 

Det er første gang, der afholdes Landsmesterskaber i Lem, og Lem Boldklub havde sørget for, der hele vejen gennem byen vejrede dannebrog som en velkomst til de mange spillere fra nær og fjern og til de mange lokale tilskuere. 

Deltagere helt fra Bornholm

12 landsdele er repræsenteret til mesterskaberne, og de kommer blandt andet fra Nordjylland, Fyn, Sønderjylland, Bornholm, Sjælland, Vestjylland og Sydslesvig. De er her alle, fordi de har kvalificeret sig til Landsmesterskaberne i A-rækken.

Vivian Pedersen og Bjarne Hansen er halvdelen af et hold fra Bornholm, der har rejst den lange vej for at deltage i mesterskaberne.

På Bornholm kender alle hinanden, så det er sjovt for os at komme ud og spille mod nogle andre, lære nogle nye at kende og hilse på gamle bekendte. Petanque er en meget social sport, og det er det, vi så godt kan lide ved det, og når spillet er i gang, går man op i det med liv og sjæl.

Vivian Pedersen

Bjarne Hansen og Vivian Pedersen har spillet petanque i henholdsvis 5 og 15 år. Mens Bjarne Hansen startede med at spille petanque, fordi ”naboen sagde jeg skulle”, som Bjarne forklarede med et smil, så begyndte Vivian Pedersen takket være en arbejdskollega, som tog hende med.

For Bjarne Hansen er det også det sociale, der vægter mest. 

Det sociale samvær er det vigtigste. Og så er det udfordrende at prøve nogle andre baner. På Bornholm spiller vi på knust klippe, så kuglerne triller på en helt anden måde på disse baner.

Bjarne Hansen

Petanque-banerne, hvor landsmesterskaberne afholdes, har stenmel som underlag.

Og vinderen er…

Søndag var finaledag. Og her var der spænding til sidste kast, før det endelig stod klart, hvem der løb med sejren, nemlig Sydøstjylland Horsens. På en flot andenplads kom Sydvest Føvling, mens Storstrømmen løb med tredjepladsen.

”Stort tillykke til vinderne. Det var marginalerne, der afgjorde det hele, så det har været et spændende og vellykket mesterskab med flot spil, spillere fra hele landet, fantastisk vejr og mange tilskuere. Og vi har fået stor ros af Landsudvalget for hele arrangementet og ikke mindst ros fra spillerne for gode baner. Så vi er meget glade og tilfredse, ” lyder det fra Irma Mathilde Hansen.

Fredag aften varmede spillerne op med at spille om vinpræmier. Her dystede man på tomands-hold i skæret fra de fakler, der var stillet op ved de udendørs baner til lejligheden. Det såkaldte vinspil var arrangeret af Lem Boldklub.

Mesterskaberne er arrangeret i samarbejde med Lem Boldklub og Lem Hallen.