Mindeord for Helle Olsen

En ildsjæl og en foregangskvinde forlod os alle efter kort tids sygdom den 17. juni 2020

Helle Olsen var formand for DGI Petanque og formand for Midt- og Vestsjælland Petanque. Helle døde desværre i en alt for ung alder. I tiden op til, var det for alle os i DGI med fornemmelsen af, at Helle blot lige skulle have styr på ryggen og en lungebetændelse, inden hun igen med vanlig stil ville sætte sig i formandsstolen for petanque og går forrest for spillet.

Sådan gik det desværre ikke. Helle efterlader et stort savn hos alle os, der oplevede hende både i lokalområdet, i hendes arbejdsliv og i foreningslivet. Det skyldes ikke, at Helle var en, der gik og talte andre efter munden, eller ikke stillede krav til sine omgivelser.

Det gjorde hun nemlig.

Helle havde holdninger, hun var insisterende, og hun kæmpede indædt for de ting, hun troede på, men hun gjorde det med respekt, ihærdighed og et ønske om at få mange med.

Helle ville noget med sit liv. Hun ville inspirere, hun var kreativ, hun ville noget med sine interesser. Hvad enten det var håndarbejde eller petanque, så skulle det gøre en forskel for mennesker, og deres evner og frihed til at glædes over spillet og fællesskabet.

Helle troede på de grundlæggende værdier foreningsfællesskabet bygger på. Med evner følger også pligten. Helle havde evnerne til at gå forrest, og hun tog teten. Hun skabte grundlaget for DGI Petanques potentiale i idrætsbilledet, og hun knoklede til det sidste for spillets vilkår i hele landet.

I DGI skylder vi Helle en kæmpe tak for hendes utrættelige indsats i mange år, og vi kommer til at savne hendes skarpe indspark, den loyale opbakning og hendes mange timer i fællesskabet.

Hun var en respekteret og god kvinde for vores organisation. Helle var en kvinde, der gjorde en forskel overalt, hvor hun engagerede sig.

Vores tanker går især til den familie, som betød allermest for Helle. Mor Solveig har mistet en datter, og Louise sin mor alt for tidlig, men specielt barnebarnet Clara har nu mistet sin allerstørste fan.

Helle var helt vild med Clara, og pralede med hende alle de steder, hun kunne komme til det.

Hun betød alt for Helle, og man mærkede tydeligt varmen, gnisten og energien i Helle, når Clara blev nævnt.

Æret være Helle Olsens minde. Tak for en formidabel indsats og god rejse.

Bruno Lundgård Hansen, Formand for DGI Midt- og Vestsjælland

Dan Skjerning, Formand DGI Sydøstjylland og medlem af DGI Hovedbestyrelsen