Ny petanque-formand vil have yngre målgrupper med

29. november 2020 blev 32-årige Remi Eystberg Johannesen valgt som den hidtil yngste formand for DGI Petanque. Den nye formand har ambitioner om at udbrede petanque til yngre målgrupper, og gøre synligheden og kendskabet til sporten større.

32-årige Remi Eystberg Johannesen er den nye formand for idrætsledelsen i DGI Petanque

Det er en ambitiøs herre på 32 år, der har sat sig i formandsstolen i idrætsledelsen i DGI Petanque. Remi Eystberg Johannesen fra Ledøje har dog på trods af sin unge alder stor erfaring med sporten, og han glæder sig til de nye udfordringer, der følger med titlen som formand.

”Jeg er meget glad for at kunne give mit bidrag til udviklingen af petanque igennem denne formandsstilling. Jeg har sagt ja til en udfordring, hvor min ambition er, at få flere til at spille petanque – og gerne i en forening,” lyder det fra den nye formand, som gerne vil sætte yderligere ord på ambitionerne.

Remi Eystberg Johannesen ønsker således at udbrede sporten; nærmere betegnet til den yngre målgruppe og generelt gøre synligheden og kendskabet større blandt befolkningen. Ved at fodre sporten med noget nyt, mener Remi Eystberg Johannesen, at petanque kan blive endnu større, få flere medlemmer og løfte sporten til nye højder.

”Jeg ser et stort potentiale i at få den yngre målgruppe med i foreningslivet. Men det gælder ikke kun de tredive- til fyrreårige. Det drejer sig også om folk i halvtredserne. De nye skal være med til at holde sporten levende. Ved at få udbredt kendskabet om petanque, kan vi hjælpe foreninger med at få nye medlemmer og på den måde få flere til at spille spillet,” lyder det fra Remi Eystberg Johannesen.

Startede som 11-årig

Remi Eystberg Johannesen stiftede bekendtskab med forenings- og petanquelivet i en alder af 11 år og har holdt ved spillet siden.

”Jeg blev hængende, fordi der var noget spændende ved det. Kombinationen af præcision og taktik var virkelig tiltrækkende. Det var ligesom at spille skak på grus. At jeg blev bedre og bedre, gjorde det kun endnu sjovere,” fortæller Remi Eystberg Johannesen. 

Selvom Remi har flere klubmesterskaber med sig i rygsækken, var det sammenholdet i petanqueklubben i hjembyen, Ledøje, der holdt gang i gejsten.

”Det var byens store spil, og jeg fik et stort netværk i klubben. Det var en fed klub at være i, for der var plads til alle, uanset hvilken alder man havde. Folk var gode til at inkludere hinanden,” fortæller Remi Eystberg Johannesen.

Friskt pust til idrætsledelsen

Det var ikke helt tilfældigt, at Remi Eystberg Johannesen endte som formand for idrætsledelsen for petanque. Rune Risgaard, petanquekonsulent i DGI Sydøstjylland, havde nemlig prikket til Remi, da han så et stort potentiale i den garvede petanquespiller.

”Jeg foreslog Remi at stille op til formandsposten, da han er en fortaler for breddeidrætten, selvom han selv spiller på eliteplan. Remi er et friskt pust til idrætsledelsen, der med en god idrætspolitisk erfaring kan gå forrest for petanque,” lyder det fra Rune Risgaard.

”Jeg spiller selv på et seriøst plan, blandet andet Elite Division og så stiller jeg op til Danmarks Mesterskaberne. Men jeg tager også hånd om bredden. Jeg spiller også med det formål at se andre og hygge mig. Eliten genererer noget bredde, fordi det giver omtale og synlighed til sporten. Selvom jeg spiller på eliteplan, er jeg som formand mere til for foreningens medlemmer end for eliten,” fastslår Remi Eystberg Johannesen.

5 hurtige til den nye formand

Hvad er det første, du skal i gang med?

Jeg vil starte med at kigge på, hvordan vi kan optimere og handle på de lavt hængende frugter og handle på medlemmernes ønsker. Derudover vil jeg have fokus på at synliggøre sporten, for at gøre den bredere.

Hvor ser du DGI Petanque om 5 år?

Først og fremmest med flere medlemmer, og så skal vi have fokus på, at nye spillere tages godt imod.

Hvordan startede din egen petanque-historie?

Jeg prøvede det som 11-årig, fordi nogle kammerater og deres forældre spillede i Ledøje, hvor jeg er fra. Og så har jeg hængt ved lige siden.

Hvad ønsker du at opnå i dit formandskab?

Jeg ønsker at være med til at udvikle sporten og løfte det, der kan løftes. Hvis vi kan få flere unge ind vil jeg være meget tilfreds.

Hvad skal petanqueforeningernes medlemmer vide om dig?

Jeg spiller selv på eliteniveau og stiller op til Danmarks Mesterkaberne. Men jeg tager også hånd om bredden, jeg spiller også med det formål at komme med og hygge mig. Jeg synes det ene bærer det andet. Eliten genererer bredde, fordi det giver omtale og synlighed til sporten. Jeg er mere til for foreningens medlemmer end for eliten.