Succes til DGI Landsmesterskaber i petanque

Der var socialt samvær og spændende petanque, da DGI Landsmesterskaber løb af stablen.

I weekenden den 27-29. september afholdt LKB-Gistrup og Karolinelund Petanqueklub på vegne af DGI landsmesterskaber for 6-mandshold.

Der deltog i alt 100 spillere fra hele landet. Der deltager som udgangspunkt et hold fra hver region i Danmark i alt 16 hold. Deltagerne er hold, der har kvalificeret sig til landsmesterskabet ved en landsdelsholdsturnering eller ved et landsdelsmesterskab.

Det hold, der måtte rejse længst for at komme til stævne i Aalborg kom fra Bornholm, men også hold fra blandt andet Flensborg og Sydsjælland havde fundet vej til det nordjyske.

Hyggespil fredag

Allerede fredag aften havde de tilrejsende hold mulighed for at hygge sig med petanquespil på banerne, idet der var opsat fakler rundt på banerne.

Blæst gjorde det dog svært at få gang i lysene, så det blev ret hurtigt for mørkt til at spille petanque.

Indledende runder

Stævnet blev officielt åbnet lørdag klokken 9 af 1. vice borgmester Daniel Nybroe Andersen, og herefter gik stævnet i gang med den indledende runde.

I denne runde var der 4 puljer med hver 4 hold. De 4 hold i puljerne mødt hinanden i en single, double og trible.

Herefter blev holdene fordelt i nye puljer efter placering til mellemrunden.

Det lykkes lørdag og få afviklet både den indledende runde og mellemrunden.

Finaledag

Søndag var der så klar til finalekampene. Vinderne af pulje 1 og 2 mødte hinanden og kæmpede om mesterskabet. Det var DGI Storstrømmen repræsenteret ved Tappernøje petanqueklub og DGI Sydvestjylland repræsenter ved Føvling petanqueklub der dystede om 1. pladsen.

I en meget tæt finalekamp endte DGI Storstrømmen (Tappernøje Petanqueklub) med at løbe med sejren, mens andenpladsen gik til Sydvestjylland (Føvling petanque).

Kampen om bronzemedaljerne stod mellem DGI Midt- og Vestsjælland (Kr. Såby) DGI Nordjylland (Arentsminde). Her løb Kr. Såby med sejren, og Arentsminde endte på en 4.plads. Det var flot af Arentsmindeholdet i et selskab af meget dygtige petanquespillere.

God reklame forud for DGI’s Landsmesterskab

Landsmesterskabet var det 3. store stævne, som i år blev afviklet i det nyligt udvidede petanqueanlæg i Karolinelund, og det var fra deltagernes side stor ros til stedet og arrangementet som helhed.

En god reklame for det store DGI’s Landsstævne, som holdes i Aalborg i 2017. Mange af weekendens petanquespillere tilkendegav, at de helt sikkert vender tilbage i 2017.