Tag med Smølfen, Brygmesteren og Storken til Landsstævne i Aalborg

I Holbæk – langt væk fra Aalborg – bor Frank. Frank er rutineret landsstævnedeltager og mindst lige så rutineret petanquespiller. For ham betyder det at tage til Landsstævne noget helt særligt. Herunder kan du læse om Franks oplevelser på tidligere landsstævner og høre, hvorfor han tager afsted gang på gang.

Holdet fra Holbæk

Vi er glade, når vi er ude og trille med kuglerne
Fire år går der fra det ene Landsstævne til det andet. Det er på én og samme tid både kort tid og lang tid. Selvom vi ses imellem landsstævnerne i de fire ”døde” år, så falder snakken altid på Landsstævne; Er det ikke Aalborg næste gang? Hvornår køber vi billetterne? Hvem tager med? Faktisk fortæller vi alle dem, vi spiller imod, om Landsstævnet og hvorfor de bare skal tage med.

Når jeg skal fortælle, hvorfor landsstævnet er så fedt, kommer jeg til kort. For det skal opleves! Følelsen, når fællesskabet, spillet og stemningen går op i en højere enhed, kan ikke beskrives med ord. Hver gang, når vores landsstævnetrup vender hjem, forsøger vi at berette om Landsstævnet, men det viser sig at være en umulig opgave.

Man skal være der. Mærke støvet, drillerierne og dufte til det hele, for virkelig at forstå, hvor intens en oplevelse petanque på Landsstævne egentlig er.

Brygmesteren, Frank Fredslund

Et tilløbsstykke
Vi spiller alt det petanque vi kan komme i nærheden af, når vi er på Landsstævne. Er der ikke arrangeret noget af landsstævneudvalget, så laver vi nogle træningskampe mod hinanden. Vi kan spille alle steder, og der bliver altid en fest omkring os, når kuglerne ruller.

Petanque bidrager til folkefesten og tiltrækker en masse deltagere – også dem, som ikke er på Landsstævnet for at kaste kugler. Vi drikker en kold øl og nyder samværet med en masse mennesker og med ét er der opstået nye venskaber. Det er helt unikt og ganske særligt, at man kan dette på Landsstævnet.

Gennem årene er der opstået mange historier og kælenavne blandt os deltagere. Der er tradition for, at jeg medbringer en lille bjesk, som skal prøvesmages, så jeg er naturligvis truppens brygmester. En anden tåler ikke solen. Et år smurte han så tykt et lag solcreme på, at han blev helt blå. Derfor kalder vi ham selvfølgelig Smølfen i dag. Det er venskabelige drillerier, når det er bedst.

Sent i seng og tidligt op
Landsstævnet skal udnyttes fra start til slut og hver en oplevelse skal indtages, inden turen atter går hjem. Hjem til endnu fire ”døde” år, inden landets største idrætsfestival igen indtager en by i Danmark.

Når dagens spil er ovre, gør vi klar til at indtage værtsbyen med alle de andre deltagere på Landsstævnet. Et bad efter dagens strabadser og så direkte til aftensmad, gode snakke og et enkelt nummer med Johnny Madsen. Du kan være sikker på at støde ind i fælles bekendte, som alle er petanquespillere, for os er der gang i. Vi fester hele natten, for når man er til Landsstævne er alt tilladt.

Men tvivl ikke! Næste morgen er vi atter klar til endnu en petanquematch. Vi er knivskarpe, når kuglerne skal kastes og selv en millimeter kan være altafgørende for kampens udfald.

Enkelte af os var i Svendborg, flere var i Silkeborg, endnu flere på Bornholm. I Haderslev, Holbæk og Esbjerg var der fuldt hold - og nu Aalborg.

Så Aalborg, I kan bare vente jer, når holdet fra Holbæk stiller op til kamp og masser af oplevelser!

Brygmesteren, Frank Fredslund

På vegne af spillerne fra Holbæk
Brygmester
Frank Fredslund Nielsen