Regler for landsmesterskaber for 6-mands hold

Forbered dig til mesterskabet i Petanque. Her kan du læse, hvordan reglerne er for 6-mands hold.

Landsmesterskabet varer i to dage, og hvert hold skal spille 11 kampe i løbet af mesterskabet.

  • Deltagere: Der deltager i alt 16 hold, og deltagerne er de hold, der har vundet holdturneringen eller kvalifikationsstævnet i deres landsdel.
  • Reserver: Hvert hold må have to reservespillere med. Reserverne kan indsættes efter hver runde, og reserven følger derefter den erstattede spillers plads på holdet. Reserver må højst spille én single hver.
  • Indledende runder: Holdene skal spille i 4 puljer med 4 hold i hver. Alle hold skal spille mod de andre hold i deres pulje. Kampene afgøres med en triple, en double og en single. Alle spillere skal spille en single, to doubler og tre tripler. Rækkefølgen afgøres ved lodtrækning.
  • Point og pointlighed: Et hold får 1 point for hver vundet kamp. Det betyder, at et hold kan få 0-3 point for en holdkamp. Det samlede antal point afgør placeringen i puljen. Hvis der er pointlighed, afgør scoren, hvem der vinder. Er scoren også lige, tæller resultatet af en indbyrdes kamp.
  • Mellemrunder: Der sammensættes nye puljer til mellemrunden, så alle spiller mod hold fra samme område i ranglisten. 
  • Finalekampe: Resultatet i mellemrunderne afgør, hvem der skal spille mod hvem, når der skal kæmpes om landsmestertitlen og de endelige placeringer til mesterskabet. Hvert hold skal spille tre kampe mod den samme modstander: 1. kamp er en triple og tre singler, 2. kamp er tre doubler, og 3. kamp er en triple og tre singler. Der trækkes lod om sammensætningen, så hver spiller kun spiller én single, én double og én triple.