DGI FOKUS roses i ny national ADHD-handlingsplan

Samarbejdet mellem skoler og foreninger via DGI FOKUS fremhæves som en virkningsfuld indsats

FOKUS-træning af sårbare børn og unge roses af Socialstyrelsen Foto: Arkivfoto: Gregers Kirdorf

Socialstyrelsen har netop offentliggjort en ny national ADHD-handlingsplan. Her nævnes DGI FOKUS som én af fire virkningsfulde indsatser på fritidsområdet.

DGI FOKUS skaber samarbejde mellem kommune, skole og skytteforening om at tilbyde idræt til elever med ADHD og lignende vanskeligheder i skoletiden.

Modellen har været testet og gennemprøvet siden 2012. På landsplan har der været gennemført 107 forløb.

Vi kan se, at kampidræt og yoga også virker godt med FOKUS-træning

Julie Bohn Rasmussen, programleder for DGI Inklusion

Børnene får et foreningstilbud

ADHD handlingsplanen fremhæver indsatser og projekter, som understøtter børns muligheder for at deltage i sociale aktiviteter.

DGI FOKUS har netop vist sig som et stærkt, socialt initiativ ved at lade børnene deltage i skydning på lige fod med andre børn.

”Vi oplever, at mange børn med ADHD har det svært og i særdeleshed har svært ved at få en hverdag til at fungere med foreningsliv og aktiviteter uden for skolen,” siger Julie Bohn Rasmussen, programleder for DGI Inklusion.

Evalueringer af forløbene viser, at børnene får øget trivsel af at være med. Det anerkender Socialstyrelsen nu med sin ros.

Flere idrætsgrene og kommuner er på vej

DGI Inklusion er i færd med at udbrede kendskabet til FOKUS-modellen til flere kommuner og flere idrætsgrene, fordi den efterhånden er så gennemprøvet, at man ved, hvad der virker.

Der har været lavet forsøg med andre idrætter, primært kampidræt, som viser lignende resultater.

”Vi har flere års erfaringer med at skydning fungerer godt. I de seneste år har vi også testet andre idrætsgrene og kan blandt andet se, at kampsport og yoga også virker godt. Og vi har planer om at udvide til blandt andet esport,” fortæller Julie Bohn Rasmussen.