Kom med, når DGI og 52 kommuner satser på fremtidens frivillige: de unge

Over halvdelen af landets kommuner sætter sammen med DGI fokus på unge og deres frivillige engagement igennem gratis workshops. Her kan foreninger få konkrete råd og inspiration til at tiltrække unge – til gavn for både unge og foreningen.

Fire unge frivillige driver foreningen Skærbæk PULS, der skaber gode oplevelser for andre unge i området. Foto: Marius Visuals

Det er et paradoks. Unges trivsel forbedres, når de er frivillige i en idrætsforening, viser en undersøgelse af bureauet KL7 fra 2019. Alligevel falder antallet af frivillige unge i foreningerne.

Det vil DGI og 52 af landets kommuner gøre noget ved. Sammen har de søsat gratis workshops i hele landet, hvor lokale idrætsforeninger kan få konkrete værktøjer til at få unge ind i foreningen - og alle foreninger er velkomne.

Direktør for DGI Idræt & Fokus Mikkel Nørtoft Magelund mener, at flere unge frivillige vil gøre gavn for både de unge og for foreningerne:

"Vi er gået sammen med kommunerne om at søsætte en bred indsats, og det forventer jeg, kommer mange unge og deres trivsel til gode. Jeg er sikker på, at det får en stor betydning for foreningerne, når de formår at inkludere flere unge med nye spændende idéer til idrætsforeningens udvikling."

Næsten hver anden ung er frivillig

Du kan læse mere om workshoppen og tilmelde dig og din forening HER.

Unge er i gennemsnit mere frivillige end voksne. Tal fra Idrættens analyseinstitut IDAN viser, at 43 procent af 16-19-årige er frivillige. Til sammenligning er 35 procent af 20-79-årige frivillige.

Læg dertil, at 39 procent af unge, som ikke allerede er frivillige i dag, gerne vil være det. Det viser undersøgelsen foretaget af bureauet KL7. Der er altså god mulighed for at få engageret endnu flere unge i foreningerne.

DGI sætter fokus på unges frivillige engagement som et led i en større indsats, der vil løbe i hele 2023. Det ser Mikkel Nørtoft Magelund et stort potentiale i:

"Vi ved, at det kan have en positiv betydning for et ungt menneske at engagere sig i frivilligt arbejde i en forening. Derfor er vi i DGI meget optaget af at skabe de bedste betingelser for, at så mange unge får muligheden for at blive frivillig."  

Mød de unge på workshoppen

Målet med DGI og kommunernes workshops er at få unges frivillige engagement på dagsordenen i foreningerne, og samtidig udvikle foreningerne så de bliver endnu bedre i stand til at tiltrække unge.

En workshop tager tre timer og deltagerne får lov til at møde unge frivillige og høre om deres oplevelser og erfaringer. Herudover får deltagerne den nyeste viden fra undersøgelser, inspiration fra andre foreninger, og viden om hvilke værktøjer og indsatser foreningerne kan tage i brug.