Bliv instruktør i Naturtræning

Naturtræning er bevægelse og fællesskab under åben himmel.

Med en uddannelse som instruktør i Naturtræning lærer du, hvordan du kan inddrage naturen og ikke mindst naturens mange elementer i aktiviteter og træning, der stimulerer både kondition, styrke, balance, fællesskab – og ikke mindst det gode humør.

Uddannelsen er målrettet dig, der gerne vil udvikle dine kompetencer som instruktør og er tilknyttet enten en lokal forening eller arbejder med sundhed og træning i kommunalt regi. Du elsker naturen, træning under åben himmel og ved, at frisk luft og fællesskab gør underværker for krop og sjæl.

Hvad er naturtræning?

Naturens positive effekt på krop og sjæl er veldokumenteret, og forskningen viser, at frisk luft og udendørs aktiviteter gør en forskel for menneskers fysiske såvel som psykiske velvære.

I Naturtræning udnytter vi naturens positive indflydelse på vores motivation og bevægelsesglæde og inddrager naturens elementer som redskaber i træningen. Al træning foregår selvfølgelig under åben himmel – i skoven, ved stranden eller i andre naturområder i dit lokalområde, der indbyder til aktivitet og bevægelse.

Naturtræning er målrettet voksne og seniorer, og træningen kan variere fra mild til moderat intensitet med både individuelle og fælles øvelser. Formålet med træningen er at forbedre deltagernes kondition, styrke, balance og koordinationsevne – og ikke mindst at skabe højt humør, glæde og fællesskab.

Aktiviteter og øvelser kan tilpasses enhver målgruppe og er velegnet både for dem, som er vant til at træne og er i god fysisk form, og for dem som gerne vil i gang med at være aktive og savner et træningsfællesskab, hvor der er plads til alle. Det er også muligt at lave mere hensyntagende hold for dem, som f.eks. lige har afsluttet et genoptræningsforløb, har fysiske skavanker eller psykiske udfordringer.

Instruktøruddannelse - Naturtræning

Med en instruktøruddannelse i Naturtræning får du: 

  • Kompetencer til at planlægge og gennemføre naturtræning for voksne og seniorer
  • Inspiration til at inddrage naturens elementer i øvelser og aktiviteter
  • Viden om, hvordan du kan bruge naturen til at stimulere puls, balance, kraft, sanser, relationer og leg.
  • Indblik i, hvordan du kan tilpasse øvelser og aktiviteter til deltagernes behov og fysik
  • Viden om udvalgte målgrupper; mennesker med stress, angst og depression, smerter eller langvarig, fysisk sygdom.
  • Råd og vejledning til at starte Naturtræning op i din forening

Uddannelsesforløbet strækker sig over 16 timer.

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger