Naturtræning

Brug naturen som både fysisk og mentalt træningscenter! Med naturtræning kan jeres forening tilbyde hensyntagende træning til folk, som ikke er vant til motion, eller som har haft stress, smerter eller sygdom inde på livet.

Naturtræning er for foreninger, som ønsker at inkludere en ny målgruppe, som ønsker at have et tilbud som er særligt gavnligt for stressramte, og som ønsker at bruge naturens rammer.

Uderummet er anderledes velkendt og rummeligt end en traditionel gymnastiksal og det anvendes meget bevidst i Naturtræning. Stort set alle øvelser foregår sammen med andre og træningen er fællesskabsopbyggende med plads til alle niveauer.

Instruktøruddannelsen

Uddannelsen klæder dig på til at undervise voksne og seniorer, der har lyst til at bevæge sig i naturen. Naturtræning er velegnet til mennesker, der er sårbare f.eks. stressramte, smertepatienter eller mennesker med kroniske sygdomme inde på livet.

Du lærer, hvordan træningen tilpasses dine deltageres behov og niveau, så alle kan være med – også hvis nogle deltagere lige har afsluttet genoptræning eller aldrig har trænet før.

Det er centralt, at træningen foregår ude i naturen, idet en række forskningsresultater viser, hvor stor betydning naturen har for menneskets fysiske og psykiske velbefindende. Naturtræningen arbejder med, hvordan naturen bedst anvendes som en træningsarena.

Hvad får min forening ud af at have et hold i Naturtræning?

  • Din forening får et nyt holdtilbud, som rummer naturens sundhedsfremmende egenskaber kombineret med motion og foreningslivets fællesskab
  • Det er let at komme i gang, fordi træningen bruger omkringliggende skov- og naturområder i jeres lokalområde, og kræver derfor ikke halfaciliteter eller diverse redskaber
  • Din forening får et åbent og hensyntagende holdtilbud, som er særligt velegnet til at invitere nye målgrupper og foreningsuvante ind i idrætsforeningen, f.eks. mennesker med kroniske sygdomme eller psykiske vanskeligheder
  • Der er gode muligheder for at etablere et tættere samarbejde med kommunale brobyggere i rekrutteringen af deltagere
  • Tager du en instruktøruddannelse i Naturtræning og opretter et nyt hold for seniorer, kan du få fuldt refunderet omkostningerne. Find en kontaktperson og læs mere på dgi.dk/holdhjernenfrisk