Kom godt i gang med et Åben Skole-samarbejde

Åben Skole-samarbejdet er ikke kun til glæde for skolerne, der er også en stor gevinst for kommunen, der lever op til sine forpligtelser og samtidig understøtter foreningslivet.

Sådan kommer I i gang med Åben skole

Der er flere måder at starte et godt samarbejde. Vi anbefaler jer at starte et kommende skole-/foreningssamarbejde på en af følgende måder:

  1. Inviter til et stormøde i samarbejde med en af vores konsulenter, hvor skoler og foreninger i kommunen kommer i dialog og inspirerer hinanden for dermed at få etableret kontakt og samarbejde. Herefter hjælper vi med en kommende proces for et samarbejde.
  2. Har I allerede etableret et tæt samarbejde mellem skole og forening, kan I afholde kursusforløb ”Den Åbne Skole” for alle foreningers bestyrelser og trænere i kommunen, som afsluttes med et forløb, hvor også relevante repræsentanter fra skolen deltager. Vores konsulenter kan hjælpe med den kommende proces for samarbejdet.
  3. Afhold mindre inspirationsforløb mellem udvalgte skoler og foreninger ud fra jeres lokale kendskab i samarbejde med en af vores konsulenter.

I løbet af processen hjælper vi med at:

  • formidle kontakt mellem jeres kommune, skoler og foreninger
  • kickstarte et forløb med fokus på ”Den Åbne Skole”
  • fungere som facilitator og tovholder
  • bidrage med viden om og indsigt i foreningslivet
  • skabe grobund for konstruktive samarbejdsaftaler
  • guide foreningerne sikkert gennem processen.

Gør som andre kommuner

Flere kommuner har allerede valgt at gå ind i samarbejdet omkring Den Åbne Skole. For alles vedkommende har baggrunden været at udnytte foreningslivets store potentialer til gavn for samtlige elever i kommunen. Initiativerne har allerede resulteret i flere samarbejdsaftaler mellem lokale skoler og foreninger – og endnu flere er på vej.

Kontakt en af vores konsulenter for en uforpligtende snak om, hvordan vi i fællesskab kan realisere visionen om Den Åbne Skole i jeres kommune.

Vil I høre mere?

Udfyld kontaktboksen nedenfor, og så vil I blive kontaktet af en af vores konsulenter til en snak om, hvordan I kommer godt i gang.