Fremtidens Skydebaner - Skjern

Baggrund

Dette projekt er 1 ud af 4 eksempelprojekter udvalgt at Skydebaneforeningen Danmark til projektet Fremtiden Skydebaner, der arbejder med at fremtidssikre skydebanerne i Danmark ved at skabe de bedste rammer for udvikling af skydeidrætten.

Skjern Skytteforening har en udendørs bane i naturskønne omgivelser ca. 2 km fra Tarm. Anlæggets baner og klubhus trænger til renovering, og Skjern Skytteforening griber nu muligheden for at tænke større og skabe et nyt skyttecenter i naturen som en del af et større rekreativt netværk midt mellem skov, hede og marker.

Formål og indhold

De nye skytteforeningsfaciliteter hos Skjern Skytteforening skal fremover skabe optimale forhold for udendørs skydning, stævner og sociale relationer. Klubfaciliteterne og voldanlægget i landskabet kombinerer skydefaciliteter med naturoplevelses- og læringsprægede aktiviteter og skaber bedre kendskab til skydning gennem en bred vifte af aktiviteter i og omkring klubhuset samt i landskabet.

Klubhuset bliver desuden et lokalt mødested i området og skytteforeningen åbner dørene for nye brugergrupper og funktioner. Husets program blander funktioner og aktiviteter inden for skydning, jagt, undervisning, naturformidling. Huset indeholder også fest- og mødelokaler og et mindre cafémiljø. Husets indre opbygning sørger for en god synlighed til skytteaktiviteterne for både udøvende og andre interesserede.

De overdækkede udezoner omkring huset indeholder rekreative funktioner og supplerer aktiviteterne inde i huset. Voldanlægget og landskabet byder på nye faciliteter for terrænskydning samt et aktivt og rekreativt udeliv.

Proces og involvering

Skitseprojektet er udviklet i samarbejde med Skydebaneforeningen Danmark og Skjern Skytteforening. Projektet skal fremadrettet danne grundlag for skytteforeningens dialog med eksterne interessenter og gøre dem interesserede i at blive en del af det nye rekreative skyttecenter midt i naturen.