Ilskov friluftsbad

Baggrund

Foreningen bag Ilskov friluftsbad havde et ønske om at udbygge og restaurere de eksisterende faciliteter, så der ville være plads til et nyt fælleshus, et nyt overdækket svømmebassin og ske en generel modernisering, der sikrer, at byens og områdets borgere også i fremtiden anvender friluftsbadet. Det var et stort ønske, at det nye fælleshus og overdækkede vandland skulle forlænge badeperioden og åbne op for, at den lokale skole kan anvende friluftsbadet til svømmeundervisning.  

Formål og indhold

Skitseforslaget skal fungere som vejviser for den kommende udvikling af friluftsbadet og skabe et fælles udgangspunkt. Projektforslaget skaber en klar identitet for området under sloganet ”Oasen på heden” og arbejder målrettet med at skabe et rekreativt område, hvor der er plads til alle aldersgrupper. Det nye fælleshus får direkte adgang til et nyt overdækket vandland og giver mulighed for at anvende friluftsbadet, selv når vejret ikke viser sig fra sin bedste side. På området arbejdes der med at sikre visuel kontakt på tværs af pladsen for at voksne kan holde øje med børnene i de nye og udvidede legeområder.

Proces og involvering

Gennem processen er der arbejdet målrettet med at inkludere både forening og lokalsamfundet ved blandt andet mindre designworkshops og -møder undervejs. Det har været med til at skabe et visionært, men stadigt lokalforankret projekt, som i fremtiden vil sætte rammerne for udviklingen af friluftsbadet.