Dans og musik for seniorer

Ingen dans uden musik, og dans og musik gør alle glade. Dansen giver god motion, er en god fedtforbrænder og holder alle kroppens led i bevægelse.

Mange forbinder foreningsdans i DGI med folkedans. Det kan det også være, men der er rig mulighed for hold med andre dansegenre.

DGI favner en bred vifte af dansestilarter. Af de mere traditionelle dansestilarter er det især Folkedans, Linedance, Squaredance, Seniordans og Moderne pardans (Vild med dans). Vi oplever derudover et stort udviklingspotentiale i dans, hvor målgruppen 55+ år udvider sig til dansegenre som Hip Hop, Moderne dans, Ladies Dance-mix, Tango, Salsa og Swing. Det er aldrig for sent at starte til dans. 

Sæsonen varer typisk fra september til april/maj, nogle har dog også sommerdans udenfor.

Med dans og musik får

Foreningen: 

  • Et tilbud for alle √ - Dans er en aktivitet, hvor alle kan være med, og som kan tilpasses til skavanker og alle niveauer.
  • Sjov og social aktivitet √ - Mange fra seniormålgruppen har stiftet bekendtskab med dans som en social aktivitet tidligere i deres liv – aktiviteten er derfor ikke helt ny og forbindes oftest med gode minder og et godt fællesskab.
  • Nemt at gå til √ - Kr æver ikke en masse redskaber eller større indkøb ved opstart.

Senioren: 

  • Forskellige tilbud √ - Der er mange dansestilarter – rig mulighed for at finde en der passer dig. Gode grunde til at gå til dans.
  • Nye venner, energi og glæde √ - Det sociale fællesskab, legen og glæden er i centrum, og bevægelse sammen med andre, skaber en følelse af sammenhørighed – at være en del af noget.
  • Sundhed og trivsel √ - Dans er godt for din sundhed og trivsel. Dans er god konditions-, bevægelses- og balancetræning samt god mental træning, så hjernen holdes frisk. Dans kan ligeledes bidrage til bedre trivsel gennem de gode sociale relationer, der skabes.