Kajak for seniorer

Kajak er god fysisk træning kombineret med skønne naturoplevelser og kan tilpasses den enkelte udøvers ønsker og formåen. Derfor er kajak en oplagt motionsform for seniorer

I de fleste kajak-klubber ligger kajakkerne stille på land i dagtimerne, hvor medlemmerne typisk er på job. Ved at tilbyde kajak-træning til seniorer i løbet af dagen, kan I udnytte foreningens kapacitet bedre og tiltrække nye medlemmer, der foretrækker at træne uden for ”myldretiden”.

Kajak er en oplagt motionsform for seniorer – uanset om de søger fysisk krævende udfordringer eller fredfyldte naturoplevelser på et blikstille hav. Foreningen kan tilbyde træning i frironing til seniorer, der gerne vil have en fysisk udfordring, styrke konditionen og udvikle sig teknisk. Træningen kan indeholde ro-træning, redningsøvelser og styrtag.

Med Kajak for seniorer får 

Foreningen:

  • Bedre udnyttelse af faciliteter √ - Seniorer foretrækker at være aktive i dagtimerne, og foreningen kan dermed tiltrække en helt ny gruppe medlemmer og opnå bedre udnyttelse af klubbens faciliteter.
  • Medlemsvækst √ - Flere aktive seniorer i foreningen vil give øgede foreningsindtægter.
  • Gode frivillige kræfter √ - Seniorer er meget selvkørende og gode til at hjælpe til i foreningen, hvilket medfører øget frivillighed og er et stort aktiv for foreningen.

Senioren:

  • God træningseffekt √ - Kajakroning indeholder aspekter af kredsløbstræning og styrke.
  • Naturoplevelsen √ - Kajakroning er en naturoplevelse i sig selv - uanset om det er roning på det blikstille hav eller bølgegang, frisk vind og udfordringer.
  • Fleksibilitet √ - Der er en stor grad af frihed i, at man kan låne udstyr og tage ud på vandet, når man selv ønsker det.
  • Fællesskab √ - Seniorer kan arrangere fælles ture, og dermed give padlingen et socialt aspekt, der giver nye venskaber og hyggeligt samvær.