Krocket for seniorer

Få frisk luft, motion og konkurrence. Krocket er et taktisk og spændende makkerspil, hvor man konkurrerer med hinanden to og to.

Krocket er et udendørs spil med en bane på 20x30 m. Der er fire personer, der spiller sammen to og to, og spillet går ud på – ved at hjælpe hinanden – først at nå igennem alle buer, få krockeret modstandernes to kugler og afslutningsvis ramme pinden først.

Hver spiller har sin egen farve kugle – rød og gul spiller sammen og blå og sort spiller sammen. Rækkefølgen af spillere er fast: Rød, blå, gul og sort.

Krocket spilles på græs eller kunstgræs og udfordrer din koncentration, balance og teknik i jagten på det perfekte slag. 

Med Krocket for seniorer får

Foreningen: 

  • Nemt at igangsætte √ - Reglerne finder man ud af hen af vejen. Og det kræver kun en veltrimmet græsplæne, en igangsætter og et krocketsæt at komme i gang.
  • Kan bæres af frivillige kræfter √ - Der er ikke brug for en træner og derfor kan klubben drives af frivillige seniorer. Det er godt at have nogle gode instruktører i klubben, særligt til at tage imod nye medlemmer og lære dem om krocket.
  • Lokaler ikke nødvendig √ - Indendørs faciliteter er ikke nødvendigt, hvorfor en krocket klub ikke har behov for lokaler, og omkostningerne kan holdes nede. Krocket spilles udendørs, så en krocket klub har ikke behov for at leje dyre indendørs faciliteter.

Senioren: 

  • Frisk luft √ - Krocket spilles altid udendørs, i modsætning til mange andre aktiviteter for seniorer.
  • Nye venner, glæde og konkurrence √ - Det sociale fællesskab, spillet og glæde er i centrum og krocket indeholder et naturligt konkurrenceelement.
  • Alle kan være med √ - Kan spilles uden sved på panden, men der gås alligevel mange skridt – god motion til seniorerne. Du får også mulighed for at deltage i turneringer, der arrangeres af DGI, og deltage i stævner, der afholdes af klubberne. Der er rangeret i 8 rækker, så man kommer altid til at spille mod ligeværdige modstandere.