Landevejscykling for seniorer

Tilbyd landevejscykling til foreningens seniorer, så de kan lære den grundlæggende teknik.

Tilbyd landevejscykling til foreningens seniorer, så de kan lære den grundlæggende teknik. Vi har cyklet siden barnsben og vi kan blive ved, også som seniorer. Mange cykler selv, men foreninger har mulighed for at lave et tilbud til seniorer, der viser, at det er sjovt at cykle med andre.

På DGI’s cykelskole får deltagerne styr på de vigtigste basiskundskaber for at beherske en cykel og især det at køre i gruppe med andre. Cykelskolen afholdes over 3-4 gange med fokus på grundlæggende teknik, sikkerhed og i det hele taget det at køre på cykel i gruppe med andre. Det er ikke en betingelse, at det foregår på racercykler, så I kan lave forløb både på almindelige cykler og for motionister, der gerne vil prøve kræfter med at køre på racercykel.

Vælg landevejscykling, fordi: 

Seniorer får:

  • De fleste kan være med √ - At dyrke cykling behøver ikke være masser af fart på racercykel, det kan også foregå på almindelige eller endda trehjulede cykler, hvor fokus er et helt andet.
  • Effektiv træning √ - På cyklen er der rig mulighed for at få pulsen op – hamrende effektiv kredsløbstræning!
  • Fællesskab √ - Kører man sammen i en gruppe, så er cykling en social sport, hvor man kan få vendt verdenssituationen på kryds og tværs.

Foreningen får: 

  • Tiltræk nye medlemmer √ - Foreningen kan tiltrække medlemmer, som fx ikke motiveres af boldspil eller ikke længere kan dyrke den idræt, de har gjort hidtil.
  • Billig for foreningen √ - Senioren finansierer selv cykler og diverse udstyr, og cyklingen foregår på landevejene.
  • Foreningen har derfor ingen store udgifter til fx leje af lokaler.