SANS

Dans med en sang og hold hjernen i gang!

SANS er en blanding af at danse og synge sammen på et hold. Når der arbejdes med rytmer og sang, kommer de fleste af vores sanser grundigt i spil, hvilket er særligt hjernestimulerende. SANS er derfor det seneste skud på stammen af Hold Hjernen Frisk-aktiviteter, der udbydes i hele landet.

Man behøver på ingen måde at være ”verdensmester” i at danse eller synge for at være med til SANS. Det er netop, når man øver sig, at hjernen kommer rigtigt på arbejde og vedligeholdes. Samtidig lægges der stor vægt på, at det skal være sjovt at være med. Og man skal gå glade fra SANS-træning
med fornyet energi, selvom man har været fysisk aktiv.

Et SANS-hold ledes altid af en uddannet SANS-instruktør. SANS er målrettet seniorer og velegnet til både kvinder og
mænd – enlige som par. Læs mere om SANS her. 

Med SANS får

Foreningen:

  • SANS er en ny og anderledes måde at koble dans, musik og sang sammen, hvilket rammer en bredere målgruppe end kun danse- eller sangglade seniorer.
  • SANS-instruktørkursus er et 2-dages kursus udbudt af DGI og Sangens Hus. 
  • Et tilbud for alle √ - Dans er en aktivitet, hvor alle kan være med, og som kan tilpasses til skavanker og alle niveauer.
  • Sjov og social aktivitet √ - Mange fra seniormålgruppen har stiftet bekendtskab med dans som en social aktivitet tidligere i deres liv – aktiviteten er derfor ikke helt ny og forbindes oftest med gode minder og et godt fællesskab.
  • Nemt at gå til √ - Kræver ikke en masse redskaber eller større indkøb ved opstart.

Senioren:

  • Nye venner, energi og glæde √ - Det sociale fællesskab, legen og glæden er i centrum, og bevægelse sammen med andre, skaber en følelse af sammenhørighed – at være en del af noget.
  • Sundhed og trivsel √ - Dans er godt for din sundhed og trivsel. Dans er god konditions-, bevægelses- og balancetræning samt god mental træning, så hjernen holdes frisk. Dans kan ligeledes bidrage til bedre trivsel gennem de gode sociale relationer, der skabes.