Skydning for seniorer

Skydning er en rigtig god aktivitet for seniorer. For eksempel for dem, der ikke har fysikken til den sport, de tidligere har dyrket, og for ikke-ative, der vil i gang.

Skydning er en sport, hvor alle kan være med og træne og konkurrere mod hinanden uanset alder, køn og fysisk formåen. Skydning udfordrer og udvikler din balance, koordination og ikke mindst koncentration i jagten på det perfekte skud.

Som skytte bliver du en del af et godt fællesskab i foreningen og det er god træning for både krop og hjerne.

Skydning kan foregå året rundt. Der er en sæson i vinterhalvåret, hvor der skydes på indendørsskydebaner og en sæson i sommerhalvåret, hvor der skydes på udendørsbaner. Det er muligt at skyde med en række forskellige våbentyper på distancer fra 10m til 300m. Skytteforeningerne har våben og nødvendigt udstyr til udlån.

På en træningsdag vil en skytte typisk skyde omkring 50 skud med fokus på forskellige tekniske elementer som f.eks. afslapning, sigte og aftræk og/eller en konkurrenceskydning.

Med Skydning for seniorer får

Senioren

  • Skånsom træning √ - Ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning.
  • Fælleskab √  - Nye venner, glæde og konkurrere med andre på tværs af alder, køn og niveau.
  • Mild motionsform √ - Skydning er en sport, hvor præcision er vigtigere end kondition, men idrætten udfordrer alligevel balance, koordination og koncentration og er derfor god træning for både krop og hjerne.

Foreningen

  • Gode frivillige kræfter √  - Seniorer er meget selvkørende og gode til at hjælpe til i foreningen = øget frivillighed.
  • Aktivitet, som er nem at igangsætte √ - Faciliteter og udstyr er tilgængeligt og foreningen kan nemt hjælpe i gang med holdtræning ved hjælp af konceptet Seniortræning.
  • Flere muligheder for implementering √ - Kan igangsættes både til almindelig træning eller som et nyt dagstilbud.
  • Bedre udnyttelse af faciliteter √ - Ved at tilbyde skydetræning til seniorer i løbet af dagen, kan foreningen udnytte kapaciteten bedre og tiltrække nye medlemmer, der foretrækker at træne uden for ”myldretiden”.