Motion og fællesskab for alle

Klæd jeres instruktører på til at tage imod dem, som har behov for hensyntagende træning, så de finder vej ind i et idrætsfællesskab.

Med Motion og fællesskab for alle klædes foreningsinstruktører på til at kunne modtage og træne mennesker med behov for hensyntagende træning. Det kan være mennesker med kroniske sygdomme eller mentale udfordringer eller mennesker, som har været gennem et genoptræningsforløb, er motionsuvante eller med manglende tilknytning til arbejdsmarkedet.

Forløbet består af 4 moduler:

  1. Den gode velkomst
  2. Kroniske sygdomme og mentale udfordringer
  3. Tilpasset træning – tips og tricks i praksis
  4. Brobygningsworkshop

Modulernes varighed er 3 timer, men kan varieres efter behov. Der er stor fleksibilitet med hensyn til sammensætning af modulerne.

Kontakt os for at høre mere om mulighederne for lige netop din forening eller kommune. Vi skræddersyer processen sammen med Jer.

Formålet med Motion og fællesskab for alle er, at foreningen skal tilbyde idrætstilbud med lav barriere, som giver folk lyst til at komme igen. Idrætstilbuddene kan anvendes som led i sundhedsfremmende indsatser, rehabiliterings- og behandlingsforløb samt beskæftigelsesfremmende indsatser.

Efter et forløb med behandling og rehabilitering i sundhedsvæsenet oplever nogle mennesker, at de ikke er klar til at deltage på eksisterende idrætstilbud. Ligeledes kan det for mange være svært at starte op med at dyrke motion efter en lang periode som inaktiv eller foreningsuvant. Motion og fællesskab for alle understøtter, at flere hjælpes igang med idrætsaktiviteter og bliver en del af et meningsfuldt fællesskab.

Vi faciliterer mødet mellem fagpersoner i kommunen og foreningsinstruktører. Læs mere under ‘Brobygningsworkshop’.