Idræt for børn med særlige behov

Oplever I udfordringer med børn, der tit kommer i konflikter, løber på væggene eller ikke gør, som I siger? Her får I gode råd, viden og værktøjer, så endnu flere børn kan få gode foreningsoplevelser.

Foreningsidræt kan give alle børn gode oplevelser, venskaber og selvværd. Også de børn, som måske har motoriske udfordringer, svært ved at være med i sociale sammenhænge eller har vanskeligt ved at forstå aktiviteten eller spillet.

Kender du tegnene?

Mange børn med særlige behov oplever, at deres hjerne har svært ved at bearbejde informationer og sanseindtryk. Det er med andre ord hjernens styresystem, der er udfordret, men det betyder ikke, at børnene er dårligt begavede.

Som træner oplever du måske, at børnene:

  • Let bliver distraheret
  • Har svært ved at modtage en fælles besked
  • Har svært ved at holde fokus på en aktivitet i længere tid
  • Taler meget og ofte afbryder
  • Har svært ved at vente på tur
  • Er motorisk urolige

Her kan du gå på opdagelse i vores værktøjskasse, melde dig til et kursus, få inspiration fra andre foreninger i artiklerne og supplere din viden om børn med særlige behov.

Det gør en kæmpe forskel, når en forening arbejder med at udvikle og tilpasse aktiviteter og rammer. Det betyder, at endnu flere børn kan være med og deltage på egne præmisser. Samtidig giver det stærkere fællesskaber og dygtigere trænere.

Tag på kursus og få viden og værktøjer

Børn med særlige behov stiller særlige krav til foreningen, træneren og instruktøren. Vi kan ikke gøre, som vi altid har gjort og forvente et nyt resultat. Der skal ændringer og tilpasninger til.

I DGI udbyder vi en række kurser, hvor du får inspiration og redskaber til at skabe en inkluderende træning, som er gavnlig for alle børn på holdet. Du får viden om børn med særlige behov og går hjem med konkrete ideer og værktøjer, så du kan tilrettelægge din træning, så den tager hensyn til børnenes forskellige forudsætninger for at deltage.

En del kurser udbydes både som korte, gratis webinarer og som fysiske kurser i din forening eller sammen med andre foreninger.