HUSK at forny: En del SKV6 godkendelser udløber til sommer

Alle de skytter som fik SKV6 godkendelse, da det blev indført i 2018 og som ikke har fået en anden godkendelse siden, skal have den fornyet senest 1. juli. Ellers kan de ikke fortsætte med at skyde lovligt.

1. juli er det fem år siden, at SKV 6 blev indført. Altså den vandelsgodkendelse enhver over 15 år skal have for at kunne blive medlem af en skytteforening og få adgang til at skyde med foreningens registreringspligtige våben mere end de første fem gange.

Og da godkendelsen gælder i 5 år, betyder det, at alle de skytter, som dengang skulle have godkendelsen – og som ikke i mellemtiden har været igennem en anden ansøgning til SKV1, SKV2 eller SKV3, nu skal have deres godkendelse fornyet.

Alice Bjerregaard, der arbejder med SKV for skytteforeningerne opfordrer derfor alle skytter til at tjekke deres godkendelse -   og skytteforeninger til at tjekke deres medlemsdatabaser allerede nu og minde de medlemmer, som bliver ramt, om at søge fornyelse af godkendelsen nu. Jo før jo bedre.

”Vi har ikke noget overblik over, hvor mange medlemmer, det drejer sig om, da SKV 6 er et mellemværende mellem skytten/foreningen og PAC, så ansøgningen skal ikke forbi os. Men da ALLE medlemmer for fem år siden skulle have godkendelsen, er der potentielt et stort antal ansøgninger, som skal behandles inden 1. juli for at skytterne kan fortsætte med at skyde på lovlig vis,” siger hun.

Forlænget sagsbehandlingstid

SKV6 er en del af de sager, som Politiets Administrative Center (PAC) skal behandle. Da der generelt er meget lange ventetider hos PAC, opfordrer Alice Bjerregaard derfor også skytter og foreningsfolk til at komme i gang med at søge om fornyelserne af SKV6 for deres medlemmer nu.

”Her i foråret har vi faktisk oplevet, at sagsbehandlingstiden for SKV6 har været overraskende kort. Helt ned til 1-2 uger. Men vi kan ikke vide, om det fortsætter og slet ikke hvis der pludselig kommer et ordentligt ryk med ekstra mange sager på én gang,” siger Alice Bjerregaard.