DGI Skydning og Dansk Skytte Union følger den tragiske hændelse i Albertslund tæt

DGI og Dansk Skytte Union er meget opmærksom på den tragiske hændelse i Albertslund, hvor en politibetjent er blevet skudt med et skytteforeningsvåben.

Den pistol, som formentlig blev brugt til at skyde en betjent ved politistationen i Albertslund mandag, var blevet stjålet fra Rødovre Skytteforening.

”Vi er meget berørte af den tragiske hændelse, og der er en tæt dialog mellem Rødovre Skytteforening, DGI Skydning og Dansk Skytte Union. Vi følger politiets efterforskning nøje og kan forstå, at det er politiets opfattelse, at foreningen har handlet efter gældende regler,” siger Lars Høgh, der er formand for DGI Skydning.

Foreningen kontaktede politiet

Den formodede gerningsmand var medlem af Rødovre Skytteforening. Mandag aften kontaktede Rødovre Skytteforening politiet, fordi en pistol var blevet stjålet, og foreningen gav også politiet navnet på den formodede gerningsmand.

”Når der kommer en endelig rapport om hændelsesforløbet, må skydeidrætten i Danmark naturligvis undersøge, om der kan gøres yderligere for at øge sikkerheden uden at gå på kompromis med selve idrætten,” siger John Hansen, formand for Dansk Skytte Union.

Københavns Vestegns Politi har forklaret, at den formodede gerningsmand ikke havde våbentilladelse, hvilket er i overensstemmelse med reglerne, da han i skytteklubben brugte foreningens våben.

Hvis man som medlem i en skytteforening vil skyde med sit eget våben, kræver det, at foreningens formand anbefaler, at man får våbentilladelse. Derefter kræver det godkendelse hos politiet, der bl.a. undersøger om man har en ren straffeattest. Først derefter kan man købe sit eget våben og bruge det i skytteforeningen.

 

Spørgsmål om sikkerhed kan drøftes

I øjeblikket er DGI og Dansk Skytte Union i samarbejde med Danmarks Jægerforbund i dialog med Justitsministeriet om etableringen af et våbenråd. Her er DGI’s og Dansk Skytte Unions fælles hensigt, at netop spørgsmål om sikkerhed kan drøftes.

Både i Dansk Skytte Union og DGI er tankerne hos den berørte betjent, hans familie og kollegaer i forbindelse med denne tragiske hændelse.