Forklaring på politiets rykkerbreve

Rigspolitiet sender rykkere ud til landets skytteforeninger, når foreningens tilladelser udløber.

Våbenpåtegninger og ændringer i bestyrelsen skal indsendes rettidigt til politiet på en SKV 1 blanket Foto: Gregers Kirdorf Foto: Gregers Kirdorf

SKV opfordrer skytteforeninger til at indsende SKV1 blanketter.

Rigspolitiet sender rykkere ud til landets skytteforeninger, når foreningens tilladelser udløber.

Grunden til det er, at en SKV1 består af to ting: Godkendelse af ”bestyrelsen” og ”retten til at give våbenpåtegning, transporttilladelse og/eller at anskaffe og besidde skydevåben”.

  •  Efter hver generalforsamling skal foreningen udfylde en SKV1, hvis der er ændring i bestyrelsen. Den skal sendes direkte til en af de to administrative centre - ACV eller ACØ. Hvis foreningens tilladelse til at give ”våbenpåtegning, transporttilladelse og/eller at anskaffe og besidde skydevåben” i politiets system er gyldig det næste år, er det kun bestyrelsen, der godkendes. Uanset hvor mange X'er foreningen har sat.
  •  Når Rigspolitiet rykker foreningen er det fordi retten til at give ”våbenpåtegning, transporttilladelse og/eller at anskaffe og besidde skydevåben” udløber. Hvert 5 år skal foreningen godkendes til at give ”våbenpåtegning, transporttilladelse og/eller at anskaffe og besidde skydevåben” og så skal SKV1 udfyldes og indsendes.

Foreningen kan på de bilag, som politiet har sendt vedrørende ret til at give ”våbenpåtegning, transporttilladelse og/eller at anskaffe og besidde skydevåben” se, hvornår foreningens tilladelse udløber.

SKV håber, at ovenstående er med til at afmystificere brevene fra Rigspolitiet, så skytteforeninger ved hvad de skal gøre, nemlig hurtigst muligt indsende en SKV1 til politiet.

Der står i brevet, at det koster penge, men det gør det ikke for foreninger under SKV.

Politiet ved godt, at disse rykkerbreve fra Rigspolitiet ikke er hensigtsmæssigt udformet, men det er det samme brev, som udsendes til jægerne og derfor er de udformet som de er.