Træner 2 - Pistol

Hvornår
15. jan kl. 09:00 - 30. jan 2022 kl. 16:00
Hvor
Skyttelauget Kgs. Lyngby, Lundtoftevej 53A, Lyngby Idrætsby, Kongens Lyngby, 2800 Kongens Lyngby, Danmark
Hvem
Trænere, 18 - 99 år, letøvede, øvede

Nummer
2022 18 74 3010

DGI Storkøbenhavn - DGI Nordsjælland og DGI Midt- og Vestsjælland udbyder denne uddannelse. 

Drømmer du om, at udvikle dine trænerkompetencer og blive endnu bedre til at træne pistolskytter? Så er Træner 2 lige noget for dig.

På Træner 2 lærer du at planlægge og gennemføre træning af pistolskytter i præcisions- og hurtigskydning udendørs. Du får redskaber til at stå for varieret holdtræning over en hel sæson og lærer om konkurrenceforberedelse og stævner. Vi bygger videre på skydeteknik og træning af skytter i opbygningen af skydestilling, sigte, aftræk, vejrtrækning, samt pistolens bevægelse fra løft til skudafgivelse.

Som træner er du med til, at udvikle skytter, der gerne vil lidt mere med deres skydning og give dem nogle gode oplevelser på banen, hvilket er med til at fastholde dem i foreningen.

 

Praktiske oplysninger

 • Målgruppe: Trænere, der har taget Træner 1 og vil arbejde mere med trænerrollen.
 • Forberedelse: Der vil blive udsendt forberedelsesopgaver forud for uddannelsens start.
 • Medbring: Pistol, skydeudstyr og tøj til bevægelse. Bøgerne: "Pistolskydning – Vejen til midten" og "Skydesportens Aldersrelaterede Træningskoncept" 
   
  OBS, vi forbeholder os ret til at aflyse kurset med kort varsel, såfremt det er nødvendigt pga. for få tilmeldinger eller andre akut opståede udfordringer.

Træner 2 er opdelt i 4 moduler og dækker i alt 14 timer, fordelt således:

 • Modul 1: Holdtræning, trænerroller, træningsplanlægning, årskalender.
 • Modul 2: Præcisionsskydning, skydestilling håndled, indre stilling, rekyloptagelse, pistolens bevægelse fra løft til skudafgivelse
 • Modul 3: Hurtigskydning, stillingsindtagelse, sigte, aftræk, vejrtrækning, pistolens bevægelse fra løft til skudafgivelse, silhuetskydning, duelskydning
 • Modul 4: Konkurrenceskydning, forberedelse, vejrforhold, udstyr

De 4 moduler afvikles over 2 kursusdage. 
Uddannelsen bygger videre på teknikker og viden opnået via Træner 1 og veksler mellem teori, diskussion og øvelser samt tørtræningsøvelser.

Formål: 
Formålet med træner 2 uddannelsen er at give kursisterne viden og værktøjer til at planlægge og gennemføre træning af pistolskytter i præcisions- og hurtigskydning udendørs, at stå for en varieret holdtræning over en hel sæson, ligesom kursisten vil få viden om konkurrenceforberedelse og stævner.

Målgruppe
Trænere for pistolskytter, der har gennemgået Træner 1 uddannelsen, og som vil arbejde med holdtræning af pistolskytter.

Christina Borgen Nielsen, Bjarne W A Obel

Forplejning
Der er fuld forplejning under kurset.
.

Medbring
Til kurset skal du medbringe:

 • Pistol, skydeudstyr og tøj til bevægelse. Bøgerne: "Pistolskydning – Vejen til midten" og "Skydesportens Aldersrelaterede Træningskoncept"

Afbud
Skulle du blive nødt til at melde afbud i god tid forud for kurset, kan det gøres via et link på den bekræftelsesmail, du har fået tilsendt. Kursusgebyret refunderes kun, hvis afbud modtages inden sidste tilmeldingsfrist.

I tilfælde af afbud på kursusdagen, bedes du kontakte underviseren Christina Borgen, på tlf. 60937915

Tilskud
Vær opmærksom på, at der til deltagelse i denne uddannelse kan søges træner-/lederrefusion hos de fleste kommuner. 
Du kan få din kasserer til at hjælpe med at søge tilskuddet til din forening.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer